Sandwich cu avocado și ou poșat

Știi ce merge bine la micul dejun? Niște ouă gătite delicios. Dar știi ce merge și mai bine? Un sandwich cu avocado și ou poșat. Consider că această combinație merge mână-n-mână, indiferent de modul de preparare al oului: prăjit, omletă, fiert în coajă sau chiar poșat. 

sandwich cu avocado și ou poșat

Despre avocado s-au scris articole întregi și deja este un aliment super cunoscut și apreciat, dar aș vrea să reamintesc și eu câteva aspecte în ceea ce privesc beneficiile acestui fruct minune: foarte bogat în vitamine (13 la număr),  A, C, D, E, K, E și 8 tipuri de vitamina B; este un foarte bun antioxidant, conține o cantitate destul de mare de potasiu, dar și de grăsimi, însă sunt grăsimi bune, monosaturate, ușor de digerat și de asimilat de către organism.
sandwich cu avocado și ou poșat

Consider că avocado este unul dintre alimentele care trebuie introduse în orice plan alimentar, indiferent dacă vreți să slăbiți sau să vă mențineți greutatea corporală. 

OUL POȘAT – o adevărată provocare!

Pare complicat la prima vedere, dar nu e deloc așa. Implică, ce-i drept, o anumită tehnică și trebuie ținut cont de anumite reguli: apa trebuie să o aduci la nivelul de fierbere cât să iasă bule mici, nu trebuie să adaugi sare în apă, trebuie să folosești întotdeauna ouă proaspete s.a.m.d.
sandwich cu avocado și ou poșat

Nu fac des ouă poșate, dar și atunci când fac, VOILA! Un simplu ou, transformat într-un adevărat deliciu.

Iată cum poți să faci și tu un ou poșat ca la restaurant fără pic de efort!
____________________________________
INGREDIENTE
1 ou proaspăt
1 litru de apă, 3-4 linguri de oțet
½ avocado
½ sucul de la o lămâie
1 chiflă (pe care poți să o înlocuiești cu 2 felii de pâine)
sare, piper
Salată: rucola, roșii cherry, sare, piper

sandwich cu avocado și ou poșat____________________________________
PREPARARE
1. Pune apă într-o oală și las-o la foc mare până încep să iasă bule mici la suprafață. Sparge un ou într-o cană. Când încep să iasă bule mici, dă focul mai încet.
2. Adaugă 3-4 linguri de oțet și cu o lingură învârte în mijlocul oalei 5-10 secunde astfel încât să creezi un vârtej în apă (în acest fel albușurile se vor aduna în jurul gălbenușului).
3. Pune cu grijă oul din cană fix în mijlocul vârtejului și poșează-l/fierbe-l la foc mic 2-3 minute (sau depinde cât de bine vrei ca oul să fie făcut, eu recomand 2:40 min dacă vrei ca oul să fie făcut, dar în același timp gălbenușul să fie moale.
4. Scoate oul din apă cu o spatulă și pune-l pe un șervețel de bucătărie ca să absoarbă apa.

Avocado: Taie avocado pe jumătate și cu o lingură scoate miezul. Stropește cu puțină lămâie și așează-l pe chiflă/felie de pâine.
Salata: Rucola, roșii cherry, condimentate cu sare, piper și puțină lămâie.

sandwich cu avocado și ou poșat

SFAT
Dacă nu mănânci pe loc cealalată jumătate de avocado, poți să o stropești zeamă de lămâie la suprafața miezului, să acoperi jumătatea de avocado cu o folie de plastic și să o pui la frigider.

Să vă fie de bine!

P.S. Nu uitați să dați LIKE paginii de facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete!
LIKE aici -> Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

2 Comentarii

  • admin:
    un ani=

    Cu siguranță este o alegere super delicioasă și sănătoasă. Oul și avocado merg mână-n-mână :D

  • Sport Inclusive:
    un ani=

    As alege sa mananc aceasta combinatie in fiecare dimineata.