Supa crema de conopida cu bacon crocant

Supa cremă de conopidă cu bacon crocant, o rețeta foarte bună, simplă și rapid de preparat. Conopida se numără printre legumele mele preferate, iar astăzi am încercat o rețetă super gustoasă, hrănitoare, plină de vitamine și sănătoasă.

supa crema de conopida cu bacon crocant cauliflower cream soup1

Știu că sunt multe personane cărora nu le plac supele creme, nici măcar nu vor să audă de ele. Eu sunt la capătul opus, eu aș mânca câte un bol de supă cremă caldă în fiecare zi. E numai bună de mâncat pe o vreme răcoroasă, ca să-ți încălzească burtica și sufletul. Deobicei, lângă o supă cremă aleg crutoane proaspăt făcute în casă (vezi rețeta mea AICI), însă de data aceasta am ales bacon, pe care l-am prăjit la grill pentru a avea totuși ceva crocant. A mers de minune împreună cu supa cremă de conopidă.

Rețeta o aveți mai jos. Spor la gătit!
____________________________________
INGREDIENTE
1 conopidă (medie/mare)
1 rădăcină de țelină (medie)
2 cartofi mari
1 ceapă
2 căței de usturoi
2 linguri de ulei de măsline
sare, piper
Pentru servit: câteva felii de bacon crocant, ceapă verde
!!! Dacă ești vegetarian sau vegan, poți să renunți la bacon și să servești supa simplă sau cu crutoane

supa crema de conopida cu bacon crocant cauliflower cream soup6

____________________________________
PREPARARE
Prima dată curăță de coajă țelina, ceapa, cartofii și usturoiul, apoi tăie în cubulețe țelina și cartofii, iar ceapa mărunt. Într-o oală pune 2 linguri ulei de măsline și călește ceapa pentru 2-3 minute la foc mic. Adaugă usturoiul tocat mărunt, cartofii și țelina și lăsă la călit împreună cu ceapa pentru încă 1-2 minute, amestecând ocazional. Adăugă apa cât să acopere legumele, condimentează cu sare și piper, apoi lăsă să fiarbă 10 minute.

În acest timp, desfă conopida în buchețele mai mici. După cele 10 minute în care au fiert cartofii și țelina poți să adaugi și buchețelele de conopidă adaugând apă atât cât este nevoie. Lasă totul să fiarbă pentru încă 15-20 minute sau până când legume sunt moi și fierte.

supa crema de conopida cu bacon crocant cauliflower cream soup6

Profită de timpul în care fierbe conopida și pune feliile de bacon pe o tigaie grill sau la cuptor și lasă-l să se prăjească până devine crocant.
SFAT! Baconul lasă destul de multă grăsime, așadar NU mai adăuda și ulei atunci când îl prăjești.

După ce s-au fiert toate legumele, mixează-le cu ajutorul unui blender vertical până devine o supă cremoasă. Dacă apa a scăzut destul de mult cât timp au fiert, poți să mai adaugi puțină apă până ajungi la consistența dorită. Pune din nou oala pe foc și lasă să fiarbă supa pentru 1-2 minute. Gustă și vezi dacă mai trebuie sare și piper. Opțional poți să adaugi și 2 linguri de iaurt grecesc sau smântână.

Servește supa cremă de conopidă caldă, într-o farfurie adâncă sau într-un bol, iar deasupra pune niște bacon crocant și puțină ceapă tăiată.

supa crema de conopida cu bacon crocant cauliflower cream soup6

supa crema de conopida cu bacon crocant cauliflower cream soup6

Să vă fie de bine! Poftă bună!

Nu uitați să dați LIKE paginii de Facebook Foodieopedia, ca să fiți la curent cu ultimele mele rețete!

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *