Supă cremă de dovleac

Din categoria #pentrucătoamnă și #pentrucăfriguț am pentru voi o rețetă super delicioasă de supă cremă de dovleac. 

Mai țineți minte cum începeau compunerile voastre despre toamnă pe care vi le dădea doamna învățătoare în clasele primare? A mea începea așa: ,,A venit toamna și pe pământ s-a așezat un covor de frunze galbene uscate. Este anotimpul în care în școli revin elevii, iar oamenii culeg roadele pământului…”

supa crema de dovleac

Cât de bine ziceam pe atunci pentru că toamna trebuie să ne bucurăm de roadele pământului și să încercăm să profităm de legumele și fructele de sezon. Dovleacul plăcintar este una dintre legumele mele preferate în acest anotimp. Se pot face o mulțime de rețete, care mai de care mai delicioase. Eu am ales să vă arăt o rețetă de supă cremă de dovleac, foarte ușor de preparat, este gata în doi pași și trei mișcări, perfectă pentru zilele răcoroase de toamnă.

Să vedem și rețeta
____________________________________
INGREDIENTE
1 dovleac plăcintar (sau un dovleac normal din acela rotund)
2 morcovi
2 cepe
½  rădăcina de țelină
2 căței de usturoi
ghimbir după gust (puteți să-l omiteți, dar vă sfătuiesc să-l păstrați pentru că îi dă supei un gust deosebit)
1,5 L apă
2 linguri ulei de măsline/floarea soarelui
Condimente: sare, piper, scorțișoară

supă cremă de dovleac
____________________________________
PREPARARE
Taie dovleacul în jumătate, scoate sâmburii cu o lingură, apoi taie-l în mai multe bucăți, condimentează cu sare, piper, ulei de măsline și pune-l la cuptor până devine moale (50-60 min).

supa crema de dovleac

Între timp, curăță celelalte legume. Pune apă într-o oală și prepară supă de legume cu morcovi, țelină, 1 ceapă și sare după gust. Lasă la fiert pentru 15-20 minute la foc mic până este gata și dovleacul. Există și varianta în care dovleacul poți să-l fierbi împreună cu legumele pentru supă și să renunți la varianta de a-l băga la cuptor. Sfatul meu este să-l coaceți pentru că îi dă un gust mai bun supei.

supa crema de dovleac1

Buuun, cât timp fierbe supa și dovleacul e la cuptor, putem să ne ocupă de semințele pe care le-am scos din dovleac. Eu le-am păstrat pentru am vrut să le folosesc în această rețetă, dar dacă voi nu vreți, csf, n-ai csf, fiecare cum vrea. Am curățat semințele de excesul de pulpă de dovleac și le-am pus pe un șervețel. I-am pus apoi într-un bol mic, i-am condimentat cu puțină scorțișoară, puțină sare și ulei de măsline. Am amestecat bine-bine, apoi i-am așezat pe o tavă cu hârtie de copt și i-am pus la cuptor pentru 5-10 minute.

Pune 2 linguri de ulei de măsline/floarea soarelui într-o tigaie și călește cealaltă ceapă până devine translucidă (ți minte că am zis că ai nevoie de 2 cepe la această rețetă, nu?). Adaugă la final cei doi căței de usturoi și călește-i și pe ei un pic.

supa crema de dovleac

Scoatem dovleacul de la cuptor și îl lăsăm să se răcească un pic, pentru ca mai apoi să înlăturăm coaja și să păstrăm pulpa de la dovleac. Supa ar trebui să fie fiartă deja, o strecurăm și păstrăm apa. Într-o oală pune legumele fierte, pulpa de la dovleac, ceapa și usturoiul călit și bucata de ghimbir. Blenduiește toate legumele, adăugând din supa de legume în funcție de cât de lichidă sau cât de cremoasă vrei să fie supa cremă.

supa crema de dovleac

Servește supa caldă simplă, cu semințele de dovleac și scortișoară sau cu crutoane (rețeta aici )

supă crema de dovleac

Numai bine, rău la nimeni!

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *