Tagliatelle cu ruccola si rosii

Pasta la vista, baby! Astăzi facem tagliatelle cu ruccola și roșii cherry, o rețetă pe care o repet obsesiv în ultimele săptămâni, așa că m-am gândit să o împărtășesc și cu voi, că doar nu țin doar pentru mine o așa bunătate de rețetă.

@foodieopedia - tagliatelle cu ruccola si roșii

Pastele, indiferent de tipul lor, sunt una dintre cele mai versatile ingrediente pe care oricine trebuie să le aibă în bucătărie. Sunt o grămadă de modalități prin care putem să le gătim, însă mie îmi place să le gătesc cât mai simplu. La fel s-a întâmplat și cu rețeta aceasta de tagliatelle cu ruccola și roșii cherry. Și nu pun accentul doar pe o modalitate simplă de gătire, ci și pe cât mai puține ingrediente, care trebuie să fie în principiu legume și un sos simplu, de regulă din roșii proaspete.

În ceea ce privește rețeta de astăzi, pot să vă spun că pe lângă faptul că a ieșit foarte gustoasă, este și extraordinar de simplu de făcut, iar partea cea mai faină e că nu mi-a luat mai mult de 15 minute să o pregătesc. Mie îmi place tare mult ruccola, așa că am decis să o adaug în rețetă, însă dacă ție nu-ți place, poți să o înlocuiești cu spanac sau kale. De asemenea, tagliatellele pot fi înlocuite cu orice tip de paste ai în casă: fusilli, penne, spaghette, farfalle.

@foodieopedia - tagliatelle cu ruccola si roșii

Sunt curioasă care sunt pastele voastre preferate, așa că aștept să-mi spuneți mai jos, în căsuța de comentarii.

Hai să trecem la treabă și să vă arăt de ce avem nevoie pentru a face aceste tagliatelle cu ruccola și roșii cherry!
____________________________________
INGREDIENTE (pentru 2 porții)
120 gr. tagliatelle
100 gr. roșii cherry
1 pumn plin cu ruccola
3-4 căței de usturoi Isau mai mulți, după gustul fiecăruia)
2 linguri pastă concentrată de tomate
sare și piper (după gust)
parmezan (după gust, pentru servit la final)
Opțional: ulei de trufe

@foodieopedia - tagliatelle cu ruccola si roșii
____________________________________
PREPARARE
Pentru început pune pastele tagliatelle la fiert în apă cu puțină sare. Timpul de fierbere poate să difere de la brand la brand sau de la tipul de paste, așa că vă sfătuiesc să citiți pe ambalaj timpul de fierbere al pastelor alese. Pastele trebuie să fie fierte al dente, adică cu 1-2 minute mai puțin decât scrie pe ambalaj.

@foodieopedia - tagliatelle cu ruccola si roșii

Între timp ne ocupăm de sos. Nici nu pot să-i zic sos, este un pseudo-sos.

Zdrobește și călește cățeii de usturoi. Eu nu am folosit ulei pentru călit, ci apă, am mai menționat și în alte rețete de ce fac asta. Dacă folosiți aceeași metodă, adăugați puțin câte puțin apă în tigaie și căliți usturoiul pentru 2-3 minute la foc mic. Adaugați apă ori de câte ori este nevoie, pentru că apa se evaporă foarte repede în tigaie.

După ce am călit usturoiul, am adăgat și roșiile cherry tăiate în jumătăți și am amestecat, apoi am turnat 2 polonice pline cu apă din oala cu pastele care fierbeau. Am lăsat să se înmoaie/înnăbușe roșiile cherry pentru 2 minute la foc mic, apoi am adăugat 1 lingură de pastă concentrată de tomate și am amestecat totul bine.

@foodieopedia - tagliatelle cu ruccola si rosii

Următorul pas a fost să adaug în tigaie peste sosul de roșii: pastele tagliatelle strecurate de apă, un pumn plin de ruccola și să amestec bine totul. După ce ai adăugat ruccola în tigaie, oprește focul, căldura pastelor și a sosului vor înmuia și vor reduce volumul salatei de ruccola, deci nu e nevoie să mai lași focul pornit.

Potrivește gustul la final cu sare și piper după preferințele tale.

Pune pastele tagliatelle cu ruccola și roșii cherry într-un bol/farfurie, peste care adaugă 2-3 linguri parmezan ras.

@foodieopedia - tagliatelle cu ruccola si roșii

Eu am adăugat și câțiva stropi de ulei cu trufe peste tagliatelle. E prima dată când folosesc acest gen de ulei și am rămas plăcut surpinsă. Îl cumpărasem de ceva vreme din Lidl (sub 10 lei) și am zis să-i dau o șansă. Uleiul de trufe este opțional la această rețetă, nu trebuie neaparat folosit.

Să aveți poftă!

Cu drag, Nicoleta!

P.S. Mă găsești și pe:

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/nicoleta.catargiu/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/foodieopedia/

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *