Tort cu ciocolata si alune de padure (tort aniversar)

Septembrie 2016, anul în care în sfârșit am avut curajul să fac ceea ce de mult îmi doream: un blog culinar. La început îmi făceam tot felul de gânduri, că nimeni nu v-a citi rețetele mele, de ce ar intra cineva pe blogul meu, ,,o nouă venită” în această nișă? 

Într-o zi m-am hotărât, totuși, să pornesc pe acest drum și am început să postez destul de des rețete, să le distribui pe diferite grupuri culinare și pe diferite rețele sociale. Lumea îmi aprecia și îmi comenta rețetele. În fiecare zi primeam feedback-uri pozitive și mesaje de încurajare, iar toate acele gânduri de la început au dispărut în momentul în care am observat că am susținerea oamenilor apropiați, dar și a multor persoane necunoscute, multe dintre ele, devenind ulterior cititori activi ai blogului meu, cărora le mulțumesc că-mi sunt acolo, la fiecare rețetă.

Foodieopedia (Enciclopedia unui Gurmand) a împlinit 1 an

Și uite că a trecut un an de când am acest blog culinar, un an de când am  împărtășit cu voi cele mai bune rețete ale mele, un an de când am evoluat și am încercat să vă arăt o parte din mine, o parte din ceea ce este Nico. După un an de blog sunt foarte mulțumită de tot ceea ce am făcut, de rezultatele obținute, dar și de colaborările pe care le-am avut. Sper să vă inspir cu postările mele și de acum încolo și să-mi fiți alături așa cum ați făcut-o și până acum.

tort cu ciocolata si alune chocolate cake with hazelnuts 6

Pentru a sărbători acest eveniment, am pregătit un desert simplu, nimic complicat sau sofisticat, dar foarte gustos: un tort de ciocolată și alune de pădure.

tort cu ciocolata si alune chocolate cake with hazelnuts 3

____________________________________ 
INGREDIENTE
200 gr. făină
4 linguri cacao
3 linguri zahăr brun
1 plic praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
un vârf de sare
un pumn alune de pădure tăiate în jumătate
3 ouă
125 ml. ulei de cocos
250 gr. iaurt simplu
5 linguri suc de portocale
Glazură: 3 linguri cacao, 4 linguri ulei de cocos, 2 linguri miere de albine

tort cu ciocolata si alune chocolate cake with hazelnuts
____________________________________
PREPARARE
Pentru început pune într-un bol toate ingredientele uscate enumerate mai sus: făina, cacao, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Amestecă toate ingredientele.

Într-un alt bol bate cele trei ouă împreună cu zaharul. Adaugă uleiul de cocos, iaurtul, 5 linguri de suc de portocale și amestecă totul bine. Pune această compoziție umedă peste ingredientele uscate  și amestecă astfel încât să se omogenizeze bine. La final adaugă și alunele de pădure.

Pune compoziția într-o tavă de tort (eu am folosit o tavă de 26 cm cu pereții detașabili) și pune tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25-30 minute sau până când trece testul scobitorii.

tort cu ciocolata si alune chocolate cake with hazelnuts

Scoate tortul din cuptor și lasă-l să se răcească pentru aproximativ 1 oră. Pentru glazură poți să folosești, fie o tabletă de ciocolată, pe care o topești la bain marie și o pui peste tort, fie cum am făcut eu (neavând la îndemână o tabletă de ciocolată): am amestecat 3 linguri de cacao cu 4 linguri de ulei de cocos și 2 linguri de miere de albine. Am omogenizat cele trei ingredinte, apoi am pus glazura peste tort și am întins-o bine peste tot tortul.

tort cu ciocolata si alune chocolate cake with hazelnuts

Rămâne la alegerea voastră cum vreți să decorați tortul. Eu am pus niște alune mărunțite pe margine, iar în mijloc niște alune și felii de portocale.

tort cu ciocolata si alune chocolate cake with hazelnuts

tort cu ciocolata si alune chocolate cake with hazelnuts

tort cu ciocolata si alune chocolate cake with hazelnuts 1

Să vă fie de folos!

Mulțumesc!

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *