Tort vegan cu crema de cocos și unt de arahide

După pauza mare pe care am luat-o, în care nu am mai postat nicio rețetă pe blog, revin cu forțe proaspete. Fiind plecată în SUA, timp de câteva luni am neglijat blogul și pe voi, cititorii mei, dar m-am întors, am energie, am idei și abia aștept să vi le arăt și vouă.

Și ca să începem cu dreptul, am pentru voi o rețetă de tort vegan cu 2 blaturi de ciocolată, cremă de cocos și unt de arahide, topping de ciocolată, kiwi și căpșuni. Sună bine, nu? Este destul de simplu de făcut, cu ingrediente la îndemâna oricărei persoane, perfect pentru orice ocazie.

tort vegan cu crema de cocos si unt de arahide

Știu că v-am mai spus că nu sunt în ,,relații” foarte bune cu orice ține de patiserie, asta e, nu suntem buni la toate, dar cum mie îmi plac provocările, am zis să o fac și pe asta. Recunosc că sunt într-un stres continuu atunci când vine vorba de a face torturi, de a coace orice aluat, de a face orice cremă s.a.m.d. Am avut atâtea  emoții cu acest tort vegan, care, de altfel este primul tort vegan pe care îl fac, la fel cum am avut și cu primul cheesecake, pe care l-am făcut de ziua mea. Musai să continui să mai fac prăjituri/torturi până scap de emoțiile astea.

Dar, hey, ce să vezi? Mi-a ieșit și tortul acesta.

tort vegan cu crema de cocos si unt de arahide2

Iată și rețeta!
____________________________________
INGREDIENTE

Blat: 300 gr. faină, 5 linguri cacao, 150 gr. zahăr, 1 plic praf de copt, 1 lingură bicarbonat de sodiu, un vârf de sare, 350 ml. lapte de cocos, 130 ml. ulei vegetal (pentru 1 blat)*

Cremă: 1 conservă lapte de cocos, 4 linguri unt de arahide, 1 linguriță extract de vanilie, 1 lingură zahăr pudră

Topping: 200 gr. ciocolată neagră, 1 lingură unt de cocos;

Decor: kiwi, căpșuni

*Dacă vrei să faci două blaturi, dublează cantitățiile sau fă compoziția pentru blat separat în două boluri, (așa cum am făcut și eu) pentru a-ți ușura munca atunci când trebuie să torni în tăvi compozițiile pentru tort. Astfel vei știi cantitatea pe care o vei pune în fiecare tavă pentru fiecare blat.
____________________________________
PREPARARE
Blat
Amestecă ingredientele uscate (adică primele 6 ingrediente din lista de mai sus), apoi toarnă peste ele ingredientele umede (laptele de cocos, uleiul și oțetul) și amestecă bine toată compoziția.
tort vegan cu crema de cocos si unt de arahide2

Toarnă compoziția pentru blaturi în două tăvi cu diametrul de 26 cm. și pune tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25-30 minute sau până când trece testul scobitorii. Timpul de coacere poate diferii în funcție de cuptorul fiecăruia, mie mi-a trebuit 30 minute. După ce s-au copt blaturile, lăsă-le să se răcească pentru 2-3 ore.

După ce s-au răcit, am nivelat suprafața blaturilor, tăind partea de sus până s-a format o suprafață destul de dreaptă. După acest pas, eu am folosit puțină zeamă de la un compot de ananas pentru a însiropa cele două blaturi.

Crema:
Lasă în frigider peste noapte laptele de cocos din conservă. Datorită temperaturii scăzute, laptele se va transforma sus într-o parte solidă, iar partea de jos va rămâne lichidă. Bolul și telurile mixerului trebuie și ele să fie reci, așa că înainte să mixezi, ține-le în frigider pentru 10-15 minute.
tort vegan cu crema de cocos si unt de arahide7

Cu grijă scoate partea solidă din conservă și pune-o într-un bol, împreună cu 1 lingură de esență de vanilie și o lingură de zahar pudră. Începe să mixezi la o treaptă mai mică, până obții o cremă groasă, apoi adaugă untul de arahide, mărind viteza mixerului. Continuă mixarea pentru aprox. 1 minut.

Lasă crema la frigider pentru 1-2 ore pentru a se întări. După ce s-a întărit crema, pune-o deasupra primului blat, apoi pune peste cremă și cel de-al doilea blat.

Topping:
Topește ciocolata și untul de cocos la bain-marie, apoi toarnă-l deasupra tortului. Dacă vrei poți să acoperi cu topping marginile blatului sau poți să le lași simple.

tort vegan cu crema de cocos si unt de arahide7

Alege fructele tale preferate și pune-le peste topping, cu mențiunea ca ele să fie deja curățate și tăiate, pentru că ciocolata se întărește destul de repede. Eu am ales kiwi și căpșuni pentru decor, tocmai pentru a mai tăia puțin din dulcele din cremă, dar și pentru că merg foarte bine în combinația cu ciocolată și unt de arahide.

După ce ai asamblat tot tortul, lasă-l la rece până când îl servești.

tort vegan cu crema de cocos si unt de arahide5

tort vegan cu crema de cocos si unt de arahide1

tort vegan cu crema de cocos si unt de arahide7

Să vă fie de folos!

Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook Foodieopedia pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *