Tortillas din conopidă

Salutare, dragi gurmanzi! Vă amintiți rețeta mea de pizza cu crustă din conopidă? Ei bine, pe aproape același principiu merge și rețeta de azi, doar că acuma ai nevoie de exact 2 ingrediente: conopidă și ouă (condimentele nu le mai punem la socoteală). 
Aceste tortillas din conopidă sunt varianta mult mai sănătoasă a celor pe care le vedem în supermarket, pentru că nu sunt făcute din făină, nu conțin gluten (perfecte pentru cei care au intoleranță), sunt slab calorice și pline de nutrienți. În plus, sunt extrem de simplu de făcut și, pe bune, chiar foarte delicioase. Eu le-am mâncat de data aceasta cu hummus (vezi rețeta de hummus AICI ).

tortillas din conopida
Sper că deja v-ați obișnuit cu genul acesta de rețete, adică puțin mai diferite, spre o tentă mai sănătoasă, pentru că, hey, tocănițe și ciorbițe găsiți peste tot, dar idei mai sănătoase și rețete la care nu v-ați fi gândit să le faceți, nu cred că ați găsit. Adică, să nu mă înțelegeți greșit, nu eu le inventez, sunt pur și simplu inspirații din ceea ce mai citesc pe ,,GOAGĂL” (google) și alte surse. Și apropo, și eu mănânc tocănițe și ciorbițe, asta v-o zic ca să nu-mi săriți în cap și să nu avem discuții fără sfârșit.

Încerc să vă arăt că se pot face și altfel de rețete, iar lucru acesta am văzut că vă place pentru că am primit mesaje de încurajare în acest sens și mi-ai mulțumit pentru că vă arăt rețete puțin mai diferite.

Acum eu zic să trecem la treabă și să vă arăt cum am făcut aceste mini-tortillas din conopidă 🙂
____________________________________
INGREDIENTE
1 conopidă medie
2 ouă
Condimente: sare, piper, busuioc uscat (după gust)
Opțional: poți să pui 2-3 linguri de parmezan ras sau alte condimente

tortillas din conopida
____________________________________
PREPARARE
Desfă conopida în bucățele mai mici, apoi pune bucățelele într-un mixer și mixează câteva secunde până ia forma unui bob de orez. Dacă nu ai mixer, poți foarte bine să o dai pe răzătoarea mică. Transferă conopida mărunțită într-un bol și pune-o pentru 4-5 minute în cuptorul cu microunde.

După cele 5 minute, scoate conopida, pune-o într-un prosop de bucătărie curat și lasă să se răcească 10-15 minute. Cu ajutorul prosopului stoarce conopida de excesul de apa cât de bine poți, apoi transfer-o într-un bol. Pune și restul ingredientelor (ouăle și condimentele) și amestecă bine.

tortillas din conopida

Ia cu mâna din ,,aluatul” obținut și, pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei de măsline, formează tortillas în ce mărime dorești tu. Lasă-le la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 12-15 minute, întorcându-le cu grijă de pe o parte pe cealaltă la jumătatea timpului.

tortillas din conopida

Asta e tot! Poți să le mănânci, practic, cu ce vrei tu: cu hummus, cu guacamole, cu un pate din linte, cu o umplutură pentru tacos, quesadilla etc. Poți, de exemplu, să pui cașcaval ras deasupra și să mai lasi câteva minute la cuptor pentru a se topi cașcavalul, apoi să mai adaugi câteva ingrediente și ai mini pizza sănătoase.

tortillas din conopida

Atenție la neatenție! ⇒ Aceste tortillas nu sunt ca cele clasice, adică va fi destul de greu să le rulați pentru că se vor rupe.

P.S. Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!
Click aici ⇒ Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu

Adresa dumneavoastra nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

2 Comentarii

  • Foodieopedia:
    un ani=

    Da, da :D foarte bune, să le încerci și să-mi spui cum ți s-au părut :)

  • Romica Bocsa:
    un ani=

    O idee excelenta pentru o zi low carb :)