Am făcut o vizită scurtă de 1 zi la Brașov după ce am vizitat Sibiul (vezi articolul despre Sibiu), iar aici voi pune toate detaliile despre: cazare, unde am băut cafea de specialitate și unde am mâncat în Brașov.
Cred că e a 3 oară când vizitez acest oraș și uite că de data aceasta am putut să-l explorez puțin, pentru că mereu am fost cu treabă și nu mi-a permis timpul să profit așa cum trebuie.
Să o luăm cu începutul.
Unde ne-am cazat în Brașov
Ne-am închiriat prin Booking o cameră la Middle House, care se află la 20-25 minute de mers pe jos până în Piața Sfatului. Încăperea conținea: un pat mare cu două noptiere, o masă, baie cu cadă, un mini dressing, televizor, frigider, cuptor cu microunde și cafetieră. Mi-a plăcut design-ul camerei: simplist și scandinav. În privința curățeniei nu avem nimic de obiectat. Nu am făcut poze, dar vă las link spre Booking, să vedeți cum arată camerele de la Middle House, plus alte detalii. Check-in-ul și check-out-ul poate fi negociat. Pentru o noapte am plătit 150 Ron.
Ce am vizitat în Brașov
Am ajuns la Brașov pe la orele prânzului și ne-am dus direct la masă. Plouase și era destul de frig. Ne-am plimbat foarte puțin până în Piața Sfatului, apoi ne-am dus la cazare, după care ne-am reîntors în centru spre seară.
Sincer, erau foarte mulți turiști peste tot, pe la terase și pe străduțe, și având în vedere perioada aceasta cu noul Coronavirus, am încercat să evităm cât mai mult aglomerațiile. Din această cauză nici n-am putut să ne bucurăm cum trebuie de restul zilei.
E bine totuși că ne-am plimbat cât am putut pe străduțele pavate, am înconjurat Biserica Neagră și am stat puțin în Piața Sfatului.
Restul serii ne-am petrecut-o la cină, iar despre asta, împlicit despre locurile unde am mâncat în Brașov și am băcut cafea bună, descoperiți mai jos.
Unde am mâncat în Brașov
1. La Ceaun
Pofta de tradițional ne-a determinat ca prima oprire în Brașov să fie direct la La Ceaun . Am mai fost o singură dată aici, acum 3 ani și mi-a plăcut tare mult și atunci. Mâncare ca la mama acasă.
Nu aveți nevoie de programare, deci cum ajungeți și dacă găsiți loc, ocupați o masă și savurați din preparatele lor.
Neaparat am vrut o zamă sau o ciorbă, așa că alegerea mea a fost o ciorbă de ciuperci dreasă cu smântână, extreeem de bună, că mi-a mers direct la inimă. Din câte am văzut în meniu, această ciorbă este servită doar în weekend.
Sergiu și-a luat o supă cremă de legume cu crutoane.
Am împărțit frățește o plăcintă cu brânză de burduf și roșii, plus un strudel cu sos de vanilie, dulceață de coacăze și înghețată. Musai să ne credeți pe cuvânt că nici n-am respirat cât le-am mâncat. Dacă mi-ați urmărit stories-urile de pe contul meu de Instagram în acea zi, cred că ați văzut cum se întindea brânza aia din plăcintă. Până la cer. Încă visez la ea.
Servirea a fost destul de rapidă și nu am așteptat mult după preluarea comenzii.
Cu siguranță La Ceaun este o alegere în Brașov dacă vrei mâncare tradițională, ca la mama acasă.
2. Next Door
Am ajuns la Next Door în urma recomandărilor date de voi pe pagina mea de Instagram și tare mă bucur că am ales acest local ca să luăm cina. Am încercat să ne orientăm spre localuri retrase, care au puține mese, să nu fie aglomerate, adică să nu fie mulți oameni. Și am ajuns în locul potrivit, pentru că Next Door se află pe o stradă mai puțin populată și era și puțină lume la celelalte mese. Cred că mai erau ocupate două mese când am ajuns noi.
Am început cu un pahar de vin și cu un starter: pâine cu unt, usturoi și cașcaval. Divin! Încă aud sunetul crocant acelei pâini.
Ca fel principal mi-am ales o salată cu creveți picanți. Mi-a plăcut sosul picant de pe creveți, ușor dulceag, care a fost temperat de sosul alb alăturat salatei. Sosul alb din câte mi-a dat seama era din iaurt, simplu. La prima vedere pare o salată simplă, însă creveții ridică „ștafeta” acestui preparat. Și deși pare puțin, să știți că e destul de sățioasă.
Sergiu, evident, costițe. THE COSTIȚE aș zice eu. Pe unde am mai mâncat înainte, acestea au fost top. Recunosc că l-am ajutat și eu pe Sergiu cu ce avea în farfurie (a se întelege = mi-am tot băgat furculița în farfurie). E bine că mă înțelege și mă lasă să îmi fac poftele.
Carnea cosțitelor extrem de fragedă, iar deasupra au fost unse cu un sos sweet chilli. Pe lângă asta, au avut și un gust ușor parfumat datorită rozmarinului pe care l-au folosit în aromatizarea lor. Geniale, promit! La fel și cartofii, crocanți la margine și moi la interior.
Desert? Carrot Cake. Gust clasic de carrot cake, însă ne-a plăcut mult crema și cum s-a simțit portocala din tort. Așa îmi place și mie să fac Carrot Cake, să se simtă aroma de portocală în el.
Andrei, cel care s-a ocupat de noi pe durata cinei, ne-a spus că burgerul lor este foarte apreciat, deci v-a trebui să ne reîntoarcem, iar data viitoare, cu siguranță alegem burgerul.
Mulțumim tare mult pentru toată experiența, Next Door ! Inclusiv chelnerului, Andrei, care s-a ocupat ireproșabil de noi. Sincer, n-am mai întânit un chelner atât de atent.
Dacă sunteți prin Brașov, să mergeți la ei. Nu o să regretați!
Unde am băut cafea bună
1. Tipografia
Aici am ajuns chiar în prima zi, după ce am mâncat La Ceaun. Tocmai ce venisem de la Sibiu și după masa copioasă, am hotărât că o cafea ar merge excelent.
Era și destul de răcoare, așa cum v-am zis la început și temperatura nu era una potrivită pentru plimbari lungi. Cel puțin când am ajuns noi.
Ne-am așezat la masă, pe terasă și am comandat Flat White. Clasic.
Era pentru prima dată când primeam și apă la cafea, mă rog, o infuzie de apă cu portocală și busuioc (mă refer în același preț). Foarte fresh și gustoasă. Zic ,,pentru prima dată”, asta pentru că la Sibiu a trebuit să ne luam separat, iar noi suntem obișnuiți ca la Cluj-Napoca, adică să primim și apă la cafea. Suntem niște fițoși, ce să zic. Glumesc.
2. CH9
Duminică dimineață, înainte să plecăm spre Cluj-napoca, am fost să savurăm o cafea.
Locația este retrasă, în spatele Bisericii Negre și oferă un view superb, cu vedere spre Tâmpa, adică se vede „BRAȘOV”. Mă refer la semn, unul dintre simbolurile orașului.
Noi am ajuns la 9:05 acolo, adică după 5 minute de la deschidere. Probabil am fost și primii clienți din acea zi.
Ne-am mai trezit un pic cu două Flat White.
Cine caută cafea de specialitate în Brașov, CH9 este o alegere excelentă. Au cafea de specialitate, măcinată la o prăjitorie locală.
BONUS
Fix cum am plecat de la CH9, ne-a ,,lovit” mirosul îmbietor venit fix de la o covrigărie din apropierea cafenelei. Filipici se numește și a fost musai să ne oprim să luăm ceva pe drum spre Cluj-Napoca: covrig cu sare și semințe, langoș cu ciocolată și brânzoaică
Ne-a plăcut experiența de la Brașov chiar dacă am stat doar o zi. Cu siguranță data viitoare când vom veni, vom sta mai multe zile ca să ne bucurăm pe deplin de tot ce oferă acest oraș.
Sper să luați în calcul recomandările noastre de restaurante unde am mâncat în Brașov.
P.S. Știu că am pomenit de multe ori despre Sibiu în acest articol, însă în același weekend cu escapada la Brașov, am fost și la Sibiu. Citește și articolul despre cele două zile Sibiu și pe unde am mâncat.
Lasă un comentariu