În acest articol vă arăt 2 garnituri rapide care se potrivesc pentru preparate din carne (porc, pui, vită) sau chiar și cu preparate vegetariene sau vegne. Vă explic la finalul articolului ce modificări trebuie să faceți dacă vreți să le asociați unor preprarate vegetariene sau vegane.
Aceste 2 garnituri rapide s-au potrivit de minune cu rulada de porc cu ciuperci, rețeta pe care v-am arătat-o într-un aici pe blog. Citește rețeta: Rulada de porc cu ciuperci!
Sunt două rețete de garnituri tare simplu de făcut și care se pot adapta ușor preferințelor voastre. Puteți să le modificați adăugând și alte ingrediente sau să eliminați ceva dacă nu vă place.
1.Morcovi și rădăcini de păstârnac cu miere
Curăță 6 morcovi și 6 rădăcini de păstârnac, apoi tăie-le în sferturi pe lungime
Pune la fiert legumele timp de 8-10 minute până devin moi.
Adaugă într-o tigaie o linguriță de unt, pune legumele fierte, condimentează-le cu sare și piper după gust, apoi toarnă peste ele 2 linguri de miere și o lingură de oțet balsamic.
Trage-le la tigaie 2-3 minute.
La final adaugă puțin susan peste ele.
2. Varză de Bruxelles cu bacon prăjit
Fierbe în apă cu sare 400 gr. varză de Bruxelles conform instrucțiunilor de pe ambalaj (am folosit varză de Bruxelles congelată)
Între timp pune într-o tigaie 100 gr. bacon tăiat în cubulețe și prăjește-le.
Adaugă varza de Bruxelles tăiată în jumătate peste baconul prăjit, condimentează după gust cu sare și piper și amestecă.
Cine dorește poate să adauge la acest pas puțin unt/ulei ca să fie ,,mai unsuroasă” treaba acolo. Așează garniturile pe farfurii/boluri/platouri de servire alături de carnea gătită sau de orice alte preparat dorit.
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram:@nicoleta.catargiu
Garniturile acestea se pot servi și cu preparate vegetariene și/sau vegane:
Dacă sunteți vegetarieni, puteți să omiteți baconul și să trageți la tigaie varza de Bruxelles fiartă în puțin unt.
Dacă sunteți vegani sau țineți post, folosiți altceva în loc de miere și omiteți untul și baconul.
Folosiți ulei în loc de unt.
Tu cu ce preparat le-ai asocia?
Lasă un comentariu