5 ore in Targu Mures. Ce e de facut?

Ce poți să faci 5 ore în Targu Mureș? Bei cafeaua la ,,112 Coffee”, te plimbi prin centru, o vizită rapidă la Zoo și un prânz delicios la ,,La Teo Restaurant”.

Weekend-ul care tocmai a trecut am dat o fugă cu Sergiu până în Târgu Mureș pentru un eveniment, care a avut loc sâmbătă, iar duminică am avut 5 ore la dispoziție să explorăm orașul. Vineri, cu o zi înainte de a pleca, am cerut pe contul meu de Instagram (nicoleta.catargiu) recomandări de locuri de vizitat, locații de mâncat și de băut cafea bună. Ne-au prins tare bine pentru că așa am avut și un plan pus la punct și am știut exact ce vom face în acel scurt timp.

Salvarea de dimineață la 112 Coffee

Duminică dimineața ne-am trezit amândoi cu gândul la cafea, așa că prima noastră oprire după ce am părăsit locul unde am fost cazați, a fost cafeneaua 112 Coffee (strada George Enescu, nr. 2). A fost menționată de mai multe ori în recomandări, așa că ne-a trezit interesul și a fost prima pe lista noastră. 112 Coffee este un local foarte primitor, cozy, atmosfera este relaxantă, iar prețurile sunt chiar decente (ex: flat white – 10 lei, espresso – 5 lei ). Au opțiuni și pentru cei care au intoleranță la lactoză sau sunt vegani. Bonus for that!

112Coffee-Targu Mures

Noi ne-am luat câte un Flat White, ne-am așezat la geam și l-am savurat. În acest timp am observat o mică bilbiotecă cu cărți pe care poți să le citești în timp ce bei cafeaua. Mi-a sărit în ochi cartea ,,Real Fresh Coffee – How to Source, Roast, Grind and Brew the perfect cup”, de care Sergiu a rămas foarte interesat și imediat a luat-o și a răsfoit-o.

112Coffee-Targu Mures

112Coffee-Targu Mures

Centrul orașului în 10 minute

După ce ne-am încărcat cu energie de la cafea, ne-am plimbat puțin prin centrul orașului, pe care de altfel îl străbați în maxim 10 minute. În trecere am văzut:

Turnul Prefecturii, Targu Mures

Turnul Prefecturii

Teatrul National - Targu Mures

Teatrul Național

Statuia lui Avram Iancu - Targu Mures

Catedrala Ortodoxă și Statuia lui Avram Iancu din Parcul Trandafirilor

centru Targu Mures

Targu Mureș

Nu am stat foarte mult în centru pentru că voiam neaparat să ajungem la Grădina Zoologică.

Platoul Cornești și Grădina Zoologică

Din centrul până la Platoul Cornești am facut aproximativ 5 minute. Sus, la Platoul Cornești, parcarea este gratuită, așa că am lăsat mașina liniștiți și am luat-o la pas spre Grădina Zoologică. Din câte am observat, Platoul Cornești este acel loc în care poți să vii să te relaxezi, este o oază de liniște pentru întreaga familie pentru că într-un singur loc găsești de de toate: restaurante, locuri de joacă pentru copii, un skate park, piste de alergare, casuțe care te ademenesc cu înghețată, langoși, popcorn, kurtos kalacs.

kurtos kalacs, langos - Platoul Cornesti, Targu Mures

În timp ce traversam parcul până să ajungem la porțile Grădinei Zoologice, lui Sergiu i s-a făcut poftă de langoși, așa că a devorat unul fără să respire.

Un trenuleț își mai făcea apariția din când în când, din care se auzeau râsete de copii.

trenulet Platoul Cornesti, Targu Mures

Patoul Cornesti, Targu mures

gradina zoologica Targu Mures

Fiind prima dată când merg în Târgu Mureș, am vrut neaparat să bifez și o vizită la zoo. Știați că este cea mai mare din țară? Prețul unui bilet pentru adulți este de 20 lei. Am petrecut aproximativ 2 ore acolo și ne-am bucurat tare mult că vremea a ținut cu noi.

Mai jos vă las cu o colecție de poze, în care puteți să vedeți și voi cu ce animale ne-am întâlnit acolo: maimuțe, uliul Șorecar, serpi, pești, bizoni, cerbi, zebre, porci mistreți, urși, tigri, lei, puma, elefanți, mandrili, cămile, struți, rațe etc.

1. gradina zoologica Targu Mures

1. gradina zoologica Targu Mures

1. gradina zoologica Targu Mures

1. gradina zoologica Targu Mures

1. gradina zoologica Targu Mures

1. gradina zoologica Targu Mures

1. gradina zoologica Targu Mures

1. gradina zoologica Targu Mures

Două ore au zburat repede, timp în care ni s-a făcut foame, așa că am decis să mergem la restaurantul pe care ni l-am trecut pe listă încă de la început.

Taste of Italy la ,,La Teo Restaurant”

În drum spre Targu Mureș i-am propus lui Sergiu să mergem la ,,La Teo Restaurant”. Era una dintre recomandările sugerate de către cei de pe Instagram, așa că am aruncat un ochi pe meniul lor. Am văzut că în meniu au paste carbonara și am știut că este locul perfect pentru Sergiu. Lui îi plac tare mult aceste paste și mereu este în căutarea celei mai bune porții de paste carbonara.

Am găsit destul de repede restaurantul, în 3 minute am ajuns acolo de la Grădina Zoologică. Îl găsiți pe strada Alexandru Papiu Ilarian, nr. 1, fix în colțul străzii.

Care a fost prima impresie? Aș spune că este genul de local unde ai vrea să iei masa liniștit cu familia sau chiar să-ți duci partenerul/partenera la o întâlnire. Elegant și vintage cred că sunt cuvintele care ar descrie cel mai bine localul.

Meniul lor este în mare parte cu specific mediteranean, iar prețurile sunt decente. După ce am răsfoit meniul, am văzut că poate să satisfacă toate gusturile: paste, risotto, preparate din pui, pește, fructe de mare, curcan, vită, porc, supe, ciorbe tradiționale, salate, ba chiar pizza. Ai de unde alege, slavă Domnului!

Fusilli integrale cu fructe de mare - La Teo Restaurant, Targu Mures

Penne integrale carbonara - La Teo Restaurant, Targu Mures

Ne-am hotărât că vom mânca amandoi paste: eu fusilli cu creveți și calamari, iar Sergiu penne carbonara (ce surpriză). Pastele au fost foarte gustoase și au un mare bonus și pentru faptul că ai posibilitatea de a alege între paste albe, integrale și fără gluten. Noi am ales integrale.

Timpul a fost scurt, în 5 ore am încercat să cuprindem cât mai mult din ceea ce puteam să facem. Cu siguranță Targu Mureș e mai mult decât atât și merită explorat așa cum trebuie. Poate cu altă ocazie. 

Voi ați fost în Târgu Mureș? Ce alte locuri credeți că ar trebui să le bifăm data viitoare?

Cu drag, Nicoleta!

Targu Mures (1)

Mă găsești și pe:

Photo credit: Sergiu Figan Photography

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu