Apple crumble cheesecake bars este o combinație între o prăjitură sfărâmicioasă și un cheesecake. O combinație foarte interesantă între două deserturi.
În traducere liberă din engleză, ,,Apple crumble cheesecake bars” s-ar numi: batoane de cheesecake cu mere și crumble. Nici nu știu ce denumire mai bună aș putea să îi dau în limba română. Poate ,,Prajitură sfărâmiciosă cu mere și cremă de brânză”?
Oricum s-ar numi, să știți că este un desert delicios, pe care noi l-am servit și simplu, dar și cu un sos minunat de caramel sarat.
Sper să vă placă rețeta de Apple crumble cheesecake bars și să o pregătiți și voi cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE
Baza: 300 gr. făină,150 gr. unt tăiat cubulețe, 50 gr. zahăr, 1 ou, un praf de sare
Crema: 500 gr. cremă de brânză, 2 ouă, 70 gr. zahăr pudră, 1 lingură de esență de vanilie
Merele: 5 mere medii curățate și tăiate în cubulețe, 30 gr. zahăr, jumătate de linguriță de scorțișoară, jumătate de linguriță de nucșoară, zeama de la jumătate lămâie
____________________________________
PREPARARE
Baza
Amestecă cu mâna până se încorporează untul cu făina și rezultatul este un aluat sfărâmicios.
Adaugă un ou și amestecă iar cu mâna.
Pune aluatul sfărâmicios în tavă și aplatizează cu mâna.
Nu uita să păstrezi 2 pumni din aluat pentru partea de la final.
Coace baza 10 minute, la 180°C, apoi las-o să se răcească.
Crema
Mixează toate ingredientele menționate mai sus cu mixerul până la omogenizare.
Adaugă crema peste baza răcită și nivelează frumos deasupra.
Merele
Pune toate ingredientele menționate mai sus într-o oală sau tigaie
Amestecă și lasă la foc mediu până dispare lichidul lăsat de mere în oală.
Pune merele în tavă peste cremă.
Presară restul de crumble peste mere.
Coace pentru 40 minute la 180°C.
Lasă să se răcească complet (4-5 ore sau cel mai bine peste noapte), apoi taie în bucăți aceste apple crumble cheesecake bars și servește-le cu poftă!
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Lasă un comentariu