Am făcut arancini cu mozzarella sau bulete din orez crocante la exterior și moi la interior și mi-au plăcut foarte mult. Haideți să vă arăt cât de ușor de fac!
Există multe variante ale acestei rețete, cu tot felul de umpluturi, însă acuma le-am făcut simple, cu mozzarella. Arancini nu sunt altceva decât niște bulete din orez, cu umpluturi la alergere, dupa care se prăjesc în baie de ulei. Italienii fac ce fac și reușesc cumva să aibă niște preparate absolute geniale, iar acești arancini clar fac parte din această categorie. Dacă mergi în Italia vei găsi arancini atât în restaurante, cât și în localurile de unde poți să îți cumperi mâncare de tip fast food.
Arancini sunt perfecți ca aperitive/gustări la diferite ocazii sau de făcut câteva bucăți dacă ai fiert prea mult orez la masa de prânz sau cină.
Sper să vă placă rețeta de arancini cu mozzarella și să o faceți și voi cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE (15 bucăți)
300 gr. orez arborio
30 gr. unt
50 gr. parmezan ras
150 gr. mozzarella tăiată în cubulețe
3 ouă
1 ceapă medie tăiată mărunt
2 căței de usturoi zdrobiți
50 ml. vin alb (poate fi omis dacă dați copiilor)
500-700 ml. supă/stoc vegetal/de pui sau apă
sare și piper
o mână de pătrunjel tocat mărunt
150 gr. panko sau pesmet
80 gr. făină
____________________________________
PREPARARE
Călim pe rând ceapa și usturoiul în unt. Adăugăm orezul și îl lăsăm în tigaie 1-2 minute, amestecând constant.
Turnăm vinul, amestecăm și lăsăm la foc mic până se evaporă alcoolul.
Adaugăm treptat câte un polonic de supă/apă (trebuie să fie caldă), amestecăm, iar pe măsură ce orezul absoarbe lichidul, mai adăugăm câte un polonic, până orezul este fiert.
Condimentăm cu sare și piper, iar la final adăugăm pătrunjel și parmezan.
Așezăm orezul pe o tavă acoperită cu o foaie de copt ca să se răcească mai repede. După ce s-a răcit, amestecăm orezul într-un bol cu un ou bătut.
Luam câte o lingură din compozitie, o punem în mână, aplatizăm, în mijloc punem câte un cub de mozzarella, apoi formăm biluțe, rulând compoziția de orez așa încât să acoperim mozzarella. Biluțele nu trebuie să fie foarte mari, compoziția luată în mână trebuie să fie suficientă cât să acopere mozzarella.
Formăm prima dată toate biluțele, apoi le ,,tăvălim” prin făină, celelalte două ouă bătute și panko.
Le prăjim la foc mic-spre mediu, până se rumenesc. Le scoatem pe șervețele de bucătărie ca să absoarbă din ulei.
Servim arancini cu mozzarella cu un sos picant. Recomand să îi mâncați calzi, ca să aveți și spectacolul mozzarellei care se întinde, dar să știți că sunt delicioși și reci.
Cine face?
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Lasă un comentariu