Baked oatmeal cu visine este de fapt un terci de ovăzi/porridge copt foarte delicios, care poate fi mic dejun, gustare sau și o prăjiturică dacă vrei.
Fac des baked oatmeal mai ales atunci când am ,,banana obosite”, adică banana coapte, pentru că acestea dau un gust dulce acestei rețete. Plus că este o modalitate foarte bună de a salva bananele foarte coapte și în acest fel nu faci risipă alimentară.
Acest baked oatmeal este cu banane ,,obosite”, unt de arahide și vișine, însă în loc de banane poți să pui piure de mere, iar în loc de vișine poți să pui orice fructe de pădure.
Partea faină e că se poate mânca cald direct din tavă cum ai scos-o de la cuptor (da, bagi lingura în tavă și mănânci) sau aștepți să se răcească și tai în bucăți.
Eu mănânc 1-2 bucăți ca o gustare dulce. Se poate lua și la pachet într-o caserolă.
____________________________________
INGREDIENTE
250 gr. fulgi de ovăz (îi iau pe cei la punga albastră de la Lidl)
100 gr. unt de arahide (poate fi înlocuit cu unt de migdale sau de alune de pădure)
3 banane mari (coapte, din alea ,,obosite”)
200 ml. lapte
1 lingură esență de vanilie
1 pliculeț de praf de copt (10 gr.)
jumătate de linguriță de scorțișoară
100 gr. vișine congelate (pot fi înlocuite cu orice fructe de pădure proaspete sau congelate)
Opțional: picături de ciocolată /chocolate chips / ciocolată mărunțită
____________________________________
PREPARARE
Amestecă într-un bol: bananele făcute piure, untul de arahide, laptele și esența de vanilie. Amestecă.
Adaugă peste acestea fulgii de ovăz, praful de copt, scorțișoara și amestecă.
Pune în bol vișinele și amestecă.
Pune compoziția într-o tavă (20×25 cm), nivelează frumos, iar deasupra pune niște vișine, felii de banană și ciocolată.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 35-40 minute.
Lasă să se răcească complet înainte de a tăia în felii! Se pătrează la frigider într-o caserolă câteva zile bune.
Cum vi se pare? Ați mai făcut baked oatmeal?
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram:@nicoleta.catargiu
Alte rețete cu fulgi de ovăz de pe blog:
Prajitura cu morcovi și fulgi de ovăz
Briose cu fulgi de ovaz si coacaze negre
Brownie cu fulgi de ovăz și unt de arahide
2 Comments
Alexandra Voicu
august 24, 2023 6:52 pmAm facut astazi reteta asta, dar cu alte fructe si compozitia pusa in cupe de briose, sa fac mai putina mizerie 🤣
Bine ca ai zis de asteptat sa se raceasca, ca eu oricum gustasem dupa ce le-am scos din cuptor si erau asa moi pe interior, chiar ramasesera lipite de forma de hartie de briose. Dar dupa ce se intareste compozitia, totul e ce trebuie!
Cory
martie 20, 2023 3:36 pmBună! Daca se folosește piure de mere la aceasta rețetă in locul bananelor, in ce cantitate ar trebui adăugat?
Mulțumesc mult! 😊
Lasă un comentariu