Dragii mei, v-am pregătit o rețetă de Banana bread cu ciocolata si alune de pădure așa cum nu ați mai mâncat. Promit!
Cei care mă urmăriți de mulți ani pe Instagram, știți deja că Banana Bread este una dintre rețetele mele cu cel mai mare succes. Pe blog am deja două rețete: Banana bread cu nuca si caise uscate și Banana Bread vegana sau de post. Ambele la fel de gustoase, însă nu puteam să nu vă arăt și o rețetă ultra-mega-delicioasă de Banana Bread cu ciocolata și alune de pădure.
Mie îmi place tare mult să o mănânc dimineața la micul dejun, alături de o cafea sau un ceai, însă este ideală și ca o gustare sau chiar luată la pachet la job. Nu uita să pui extra felii și pentru colegii tăi. Cu siguranță le va plăcea și îți vor cere rețeta.
Hai să trecem la treabă:
____________________________________
INGREDIENTE
180 gr. faină albă
40 gr. cacao
2 ouă
4-5 banane mari, moi, coapte, cu coaja ușor neagră ( trebuie să cântărească în jur de 480-500 gr. fără coajă)
1 pliculeț praf de copt
50 gr. zahăr sau îndulcitor (am folosit Eritritol)
1 lingură esență de vanilie
un praf de sare
100 gr. ciocolată neagră
80 gr. alune de pădure
____________________________________
PREPARARE
Pune într-un bol făina, cacaoa, praful de copt, zahărul sau îndulcitorul și praful de sare. Amestecă-le.
În alt bol adaugă bananele și zdrobește-le cu un instrument de făcut piure, până devin ca o pastă/piure. Adaugă în bol ouăle bătute și esența de vanilie și amestecă.
Adaugă bananele și ouăle în bol peste faină și restul ingredientelor uscate și amestecă totul ușor cu un tel.
Mărunțește ciocolata și alunele de pădure și adaugă-le în bol. Amestecă cu o spatulă de silicon sau cu o lingură.
Pune compoziția într-o tavă de chec/cozonac acoperită cu foaie de copt.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 40 minute.
Lasă 30 minute să se răcească în tavă, apoi 1 oră în afara tăvii.
Pune deasupra ciocolată topită sau cremă de ciocolată + extra alune de pădure mărunțite.
Important
*** Am setat cuptorul la coacere sus-jos cu ventilație.
** Fiecare cuptor e diferit, așadar setează temperatura în funcție de puterea cuptorului tău.
* NU deschide cuptorul mai repede de 30 minute. Timpul de coacere este între 35-40 minute. Verifică cu o scobitoare după 35 minute.
Poți să pui alte nuci dacă nu ai/nu îți plac alunele de pădure. Ciocolata e musai 😅
2 Comments
Alexandra
ianuarie 21, 2024 2:26 pmAm facut si eu ieri, dar fara ciocolata si alune, ca nu am avut. A iesit delicioasa! Ca idee, am tinut 30 de minute la cuptorul deja incins si s-a ars fundul, probabil era pornit pe o temperatura mai mare decat cea recomandata (am aragaz clasic si nu stiu numarul de grade).
Foodieopedia
ianuarie 29, 2024 9:29 amSalut! Da, s-ar putea sa fie aragazul de vina. Eu am aragaz electric.
Pt banana bread eu l-am setat la 180 grade, program cu ventilatie. Data viitoare cand faci sa il setezi la o temperatura mai mica decat acuma.
Ma bucur ca ai facut reteta si ca ti-a placut! :*
Lasă un comentariu