Salutare, dragii mei gurmanzi! Cine își mai aduce aminte de rețeta mea de pizza cu crustă din conopidă? Ei bine, modul de preparare al acestei rețete seamănă foarte mult cu rețeta pe care v-o arăt astăzi: batoane de conopidă cu cașcaval.
Pentru că rețeta este foarte populară pe blogurile culinare a celor din afara țării noastre, mi-a luat ceva timp să-i găsesc o traducere potrivită, ,,breadsticks” fiind denumirea în engleză. Cea mai potrivită traducere pe care am putut să o găsesc a fost ,,batoane de conopidă” și la asta am rămas.
Lăsând la o parte acest aspect, pot să vă spun că este o rețetă foarte gustoasă, se pregătește foarte rapid, destul de slabă în carbohidrați, poate fi o gustare/aperitiv, un prânz sau chiar o cină lejeră. Eu am savurat aceste batoane de conopidă cu cașcaval la un film bun. Au mers de minune cu sosul de roșii cu usturoi. Trebuie să recunosc că sunt mare fan usturoi și dacă aș putea, aș pune usturoi în orice mâncare. Pe lângă asta, brânzeturile reprezintă una dintre cele mai mari plăceri culinare de ale mele, așa că ori de câte ori am ocazia, mai fac câte o rețetă în care folosesc cașcaval, mozzarella, parmesan, telemea etc.
Dacă vă place conopida și nu prea mai știți cum să o gătiți, aceste batoane din conopidă cu cașcaval sunt o alegere perfectă. Și dacă nu v-a convins această rețetă, să știți că pe blog mai am și alte rețete în care am folosit ca ingredient ,,vedetă” conopida:
- Supă cremă de conopidă
- Tortillas din conopidă
- Paste cu sos din conopidă (varianta sănătoasă a sosului alfredo)
- Pizza cu crustă din conopidă
Voi ce plăceri culinare aveți?
____________________________________
INGREDIENTE
1 conopidă medie
2 ouă
200 gr. cașcaval (sau mozzarella)
100 gr. parmezan ras
2-3 căței de usturoi (sau după gust)
1 cutie de roșii intregi/cuburi/pasate (pentru sos)
Condimente: sare, piper, busuioc uscat, oregano, puțin chili (opțional)
____________________________________
PREPARARE
Spală și taie conopida în bucățele mai mici. Mărunțește-o într-un robot de bucătărie, până ia forma unui bob de orez. Pune conopida mărunțită într-un recipient (caserolă) termorezistent și bag-o în cuptorul cu microunde pentru 5 minute.
Lasă conopida să se răcească vreo 10-15 minute, apoi pune-o într-un prosop de bucătărie curat și strange cât poți de bine pentru a scoate tot lichidul din ea.
Pune conopida stoarsă de lichid într-un bol încăpător, împreună cu cele 2 ouă, parmezanul, 1 cățel de usturoi zdrobit, puțină sare, piper și oregno. Amestecă totul bine. Pune compoziția rezultată într-o tavă acoperită cu foaie de copt, aplatizând-o cu mâna în formă rotundă sau pătrată.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 15 minute. În ultimele 3-5 minute pune cașcavalul deasupra și bagă iar tava la cuptor pentru a se topi cașcavalul.
Între timp poți să pregătești sosul. Pune într-un bol pune cutia de pastă de roșii, cei 2 căței de usturoi zdrobiți, sare, piper, puțin chili picant și busuiocul uscat. Mixează toată compozița cu un blender vertical.
Scoate conopida de la cuptor și las-o să se răcească pentru 10 minute.
Taie sub formă de batoane blatul rezultat, apoi servește cu sosul de roșii.
Sunt nemaipomenit de gustoase!
Să aveți poftă!
Cu drag, Nicoleta!
Lasă un comentariu