Aceste biluțe proteice sau protein balls sunt niște bomboane energizante, fără zahăr adăugat sau alți îndulcitori, am folosit doar ingrediente naturale, perfecte pentru o gustare nevinovată sau pentru momentele în care vrei să-ți potolești senzația de dulce.
De multe ori mi se face poftă de ceva dulce și cum nu prea mă împac cu dulciurile, mi-e destul de greu să găsesc ceva la magazin care să nu fie nici foarte caloric, nici cu foarte mult zahăr.
În ultimile luni am fost la sală și înainte de antrenamente simt nevoia de ceva care să îmi dea energie pentru a rezista la efort. Cu toții știm că batoanele proteice din supermarket-uri sunt pline de zahăr și alte ingrediente false, așa că tot timpul încerc să-mi fac acasă astfel de batoane sau ce vă arăt astăzi: biluțe proteice. Apropo, pe blog am și o rețetă super simplă de batoane proteice fără coacere. Vezi rețeta AICI .
Biluțele proteice/protein balls sunt delicioase și extrem de simplu de făcut. Sunt ideale dimineața când ești pe fugă și nu apuci să mănânci nimic, înainte sau după antrenamentul de la sală pentru a te încărca de energie sau pentru a-ți reveni după efort.
Ce e minunat la această rețetă?
- este făcută din ingrediente naturale
- nu am adaugat deloc zahăr sau alți îndulcitori pentru că biluțele sunt suficient de dulci de la curmale
- am folosit fulgii de ovăz, care sunt o sursă de carbohidrați complecsi, aceștia furnizează energie organismului, dar și fibre care îți oferă o senzație de sațietate
- semințele de cânepă și chia pe care le-am pus în compoziție conțin proteine și grăsimi sănătoase
- am pus și pudra de roșcove, care este bogată în antioxidanți, vitamine și minerale.
Am vrut neaparat să menționez câteva beneficii ale fiecarui ingredient pe care l-am folosit în rețetă pentru că mulți mi-ați trimis mesaje că vă place atunci când dau și informații nutriționale la fiecare rețetă.
Sunteți curioși cum am făcut aceste biluțe proteice fără coacere?
____________________________________
INGREDIENTE
250-300 gr. fulgi de ovăz
200 gr. curmale fără sâmburi
2 linguri fulgi de cocos + extra pentru decorare
1 lingură semințe de chia
1 lingură semințe de cânepă
1 lingură pudră de roșcove (poți să folosești și cacao)
1 lingură esența de rom
1 vârf de sare
**Dacă aveți, pentru un plus de proteine, puteți să adăugați și pudră proteică.
____________________________________
PREPARARE
Prima dată pune la hidratat curmalele pentru 30 minute în apă călduță. După ce s-au hidratat, strecoară-le de apa în care au stat, dar păstrează apa, nu o arunca.
Pune fulgii de ovăz într-un blender cu cuțitul în formă de S (tocător de legume) și pulsează de 2-3 ori fulgii cât să-i mărunțești un pic. Nu trebuie neaparat să ia forma unei făini, ci doar să îi mărunțești un pic. Scoate fulgii de ovăz din robot și pune-i într-un bol alături de semințele de chia, cânepă, fulgii de cocos, pudra de roșcove (sau cacao) și un vârf de sare.
În același blender, pune curmalele hidratate pe rând și blenduiește-le până ia forma unei paste. Eu am mai adăugat 2 linguri din apa în care au stat curmalele pentru a ajuta blenderul la mixat.
Transferă pasta de curmale în bolul cu fulgii de ovăz și restul ingredientelor uscate, adaugă și o lingură de esență de rom și amestecă bine-bine compoziția cu mâna.
Cum știi că este perfectă compoziția pentru biluțe?
Compoziția trebuie să aibă o textură omogenă și lipicioasă, iar dacă o strângi în mână, tot amestecul stă lipit.
Formează biluțe de ce dimensiune vrei tu și așează-le pe o farfurie. Poți să le lași așa simple sau să le tăvălești prin fulgi de cocos, pudră de roșcove sau cacao.
Lasă-le la frigider pentru 30 minute înainte de a servi.
Eu le păstrez în frigider într-o caserolă. Pot să stea câteva zile în frigider, că tot la fel de bune sunt. Ba chiar să le congelezi dacă faci o cantitate mai mare, iar cand vrei să le manânci, pur și simplu le lași la temperatura camerei câteva minute înainte de a le servi.
Spor!
Cu drag, Nicoleta!
P.S. Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!
Click aici ⇒ Foodieopedia .
Lasă un comentariu