Biscoff Cheesecake (fara coacere)

Biscoff cheesecake fără coacere este unul dintre cele mai bune rețete de cheesecake pe care le-am făcut vreodată! Are o cremă atât de fină și aerată! Mmmm!

Biscoff Cheesecake - foodieopedia.ro

Am primit acum ceva timp de la o prietenă din Belgia această cremă de biscuiți Lotus (vezi poza în lista de ingrediente) și primul gând a fost: ,,Ce cheesecake bun aș putea să fac cu crema asta”. Am tot amânat rețeta până acuma, dar iat-o. Este extraordinar de gustos acest Biscoff Cheesecake și este un desert care poate fi servit la zile de naștere, sărbători sau ori de câte ori aveți poftă de ceva bun. Crema aia e ceva de care te îndrăgostești pe loc.

Biscoff Cheesecake - foodieopedia.ro

Este și fără coacere, se face rapid și simplu. Plus că nu ai nevoie de multe ingrediente și le găsești cam peste tot. M-am interesat în special despre crema de biscuiți Lotus. O găsiți în magazine precum: Mega Image, Auchan, Cora, Carrefour.

TIPS & TRICKS Biscoff Cheesecake

  • pentru baza acestui Biscoff Cheesecake am folosit biscuiți Speculoos, tocmai pentru a fi în temă cu crema de biscuiți Lotus, care este făcută din acesti biscuiți Speculoos. Ideal ar fi ca baza să conțină acest gen de biscuiți, însă dacă nu găsiți, puteți să faceți și cu biscuiți digestivi normali.
  • am folosit frișcă lichidă neîndulcită în cremă. Dacă folosești frișcă lichidă îndulcită, atunci îți recomand să nu mai adaugi și zahăr pudră în compoziție pentru că cheesecake-ul va fi extrem de dulce.
  • dacă vrei ca crema să fie mai mare/înaltă, atunci dublează cantitățile de ingrediente
  • crema de biscuiți Lotus pe care am primit-o este varianta ,,crunchy” = crocantă. Adică are și bucăți de biscuiți în ea. Dacă nu găsești în magazine varianta asta, poți să cumperi varianta ,,creamy” = cremoasă/fină.
  • partea bună la faptul că vei folosi varianta ,,creamy” este faptul că poți să decorezi cheesecake-ul la final deasupra cu această cremă. Tot ce trebuie să faci este să pui 1-2 linguri din cremă într-un bol și să o topești la baie de aburi (Bain Marie) să devină mai lichidă. Te joci apoi cu decorul deasupra: fie pui doar pe margine, ca să curgă, fie acoperi tot cheesecake-ul deasupra, fie faci ,,firicele” de cremă deasupra.

Biscoff Cheesecake - foodieopedia.ro

Sper să te ajute sfaturile de mai sus și să faci și tu cât de curând acest Biscoff Cheesecake absolut delicios.
____________________________________
INGREDIENTE

Pentru blat:
250 gr. biscuiți Speculoos
100 gr. unt topit

Pentru cremă:
550 gr. cremă de brânză (cream cheese)
200 ml. frișcă lichidă neîndulcită (30-35%)
100 gr. cremă de biscuiți Lotus (eu am avut varianta crunchy)
50 gr. zahăr pudră
1 lingură esență de vanilie

Decor:
2 biscuiți Speculoos sfărâmițați

Biscoff Cheesecake - foodieopedia.ro
____________________________________
PREPARARE

Cum facem blatul

Mărunțește biscuiții într-un robot de bucătărie până devin fini. Dacă nu ai robot de bucătărie poți să îi pui într-o pungă și să îi bați cu un sucitor până se sfărâmițează.

Pune biscuiții mărunțiți într-o bol împreună cu untul topit și amestecă-le cu o lingură.

Pune compoziția de biscuiți într-o tavă de tort cu pereții detașabili și aplatizează-i cu un capac sau cu fundul unui pahar.

Biscoff Cheesecake - foodieopedia.ro

Dimensiune tavă: 26 cm.

Marginile interioare ale tăvii le-am uns cu ulei și apoi am lipit hârtie de copt de jur împrejurul tăvii. Uleiul ajută ca hârtia să se lipească de margini.

SFAT:

  • dacă ai o farfurie/platou rotund suficient de mare cât să încapă inelul detașabil de la tavă, atunci te sfătuiesc să pun inelul detașabil în farfurie/platou, iar acolo, la bază, să pui biscuiții și să îi aplatizezi. Eu așa am făcut și am folosit farfuria ca suport al cheesecake-ului. 
  • dacă nu ai o farfurie/platou rotund atât de mari, ca să încapă inelul tăvii, atunci poți să faci cheesecake-ul direct într-o tavă cu pereții detașabili

Cum facem crema

Într-un bol pune crema de brânză și zahărul pudră și amestecă-le bine cu un tel sau cu un mixer. Adaugă în bol 1 lingură de esență de vanilie și 100 gr. de cremă de biscuiți Lotus și amestecă bine-bine cu un tel.

Adaugă frișca lichidă într-un bol și mixeaz-o cu mixerul până capătă o consistență fermă.

Biscoff Cheesecake - foodieopedia.ro

Pune jumătate din cantitatea de frișcă bătută în bol peste cremă și amestecă ușor cu mișcări circulare de jos în sus. Treptat adaugă și restul de frișcă.

Adaugă crema peste blatul din biscuiți și nivelează frumos totul deasupra.

Bagă tava/farfuria/platoul în frigider și lasă cheesecake-ul la întărit 6-8 ore sau cel mai bine peste noapte.

Decor

Desprinde cu grijă marginile tăvii.

Mărunțește 2 biscuiți speculoos și pune-i pe marginea cheesecake-ului.

Decorul îl punem a doua zi, după ce s-a întărit crema.

Taie în felii potrivite și servește cu poftă!

Biscoff Cheesecake - foodieopedia.ro

Biscoff Cheesecake - foodieopedia.ro

Cu drag, Nicoleta!

 

Alte rețete de cheesecake de pe blog:
Cheesecake copt cu biscuiti Oreo
Cheesecake cu lamaie si busuioc
Cheesecake copt cu fructe de padure
Cheesecake cu ananas si cocos

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu