Biscotti cu migdale și merișoare sunt numai buni alături de o cafea sau un ceai preferat. Sunt crocranți, delicioși și sincer, îmi face plăcere să îi înmoi în cafea de fiecare dată.
Biscotti sunt biscuiți originari din Italia. Denumirea de ,,biscotti” se referă de fapt la tehnica de coacere a acestor biscuiții, adică: ,,bis” – de două ori, iar ,,cotti”- copți. Așa și este, aceștia se coc de două ori, tocmai de aceea la final ies foarte crocanți. Cum ziceam mai sus, numai buni de înmuiat în cafea sau ceai, după preferințe. Mama ne mai aduce biscuiți din aceștia din Italia și mereu îmi spune că italienii îi mănâncă dimineața la ,,colazione” = micul dejun.
Am pregătit acești biscotti cu migdale și merișoare la provocarea Sanovita & Bosch. Ei mi-au propus să fac o rețetă cu dedicație unei prietene (sau mai multor prieteni), care să-mi aducă aminte de vremurile bune, cu care nu am mai ținut legătura de ceva vreme. Eu m-am gândit așa: am pregătit acești biscotti cu migdale și merișoare în ideea că poate și vouă vă este dor să invitați prieteni la cafea, așadar, data pregătiți și ceva gustos care să se potrivească cu mirosul cafelei și, desigur, cu poveștiile pe care le veți avea savurând-o.
Despre Blenderul ErgoMixx
În procesul de pregătire a rețetei m-am ajutat de ErgoMixx, cel mai nou blender de mână de la Bosch. Are 12 trepte de putere, plus funcție Turgo pentru a procesa chiar și ingrediente dure. Putere: 1000 W. Accesoriile acestuia sunt:
- mini chopper (tocător) pentru mărunțirea legumelor sau a nucilor (l-am testat pe migdalele de la SanoVita)
- blender vertical
- pahar gradabil cu capac
- tel
- caserolă pentru vidare din Tritan și punguțe pentru vidare care pot fi refolosite (funcția de vidare ajută la păstrarea alimentelor proaspete pentru mai mult timp)
Acești biscotti sunt destul de versatili, așadar dacă nu îți plac migdalele și merișoarele, poți să le înlocuiești cu orice alte nuci sau fructe uscate: alune, fistic, nuci, arahide, stafide, caise uscate, smochine uscate. Ba chiar ciocolată.
Păstrează-i într-o caserolă, într-o cutie sau într-un borcan cu închidere ermetică și servește-i de fiecare dată când ai poftă de ceva gustos și crocant.
Sper să îți placă rețeta și să o pregătești cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE (17 biscuiți)
100 gr. migdale Sanovita
100 gr. merișoare Sanovita
300 gr. făină integrală (poți să folosești și făină albă)
100 gr. eritritol (poți să folosești orice alt îndulcitor: zahăr alb, zahăr brut, zahăr de cocos)
100 gr. unt (poți să reduci cantitatea de unt până la 60-70 gr. dacă vrei ca biscotti să fie și mai crocanți)
3 ouă
1 lingură esență de vanilie (poți să înlocuiești cu esență de portocale sau esență de migdale)
10 gr. praf de copt (1 pliculeț)
½ linguriță scorțișoară
un praf de sare
____________________________________
PREPARARE
Pune într-un bol ouăle, îndulcitorul (eritritol), esența de vanilie și mixează-le cu un tel sau mixer electric timp de un minut. Adaugă în bol și untul topit și mixează din nou 5-10 secunde.
Dacă nu ai tel sau mixer electric, poți să folosești și un tel manual.
Mărunțește într-un robot de bucătărie midgalele și pune-le deoparte. Dacă nu ai robot de bucătărie poți să le mărunțești cu un cuțit.
În bol peste ingredientele umede adaugă ingredientele uscate: praful de copt, scorțișoara, un vârf de cuțit de sare și pe rând făina. La început amestecă cu telul/mixerul, apoi după ce compoziția devine mai omogenă, amestecă cu mâna.
Adaugă în bol merișoarele și migdalele mărunțite și încorporează-le bine în aluat. Amestecă și frâmântă aluatul câteva secunde, apoi formează o bilă.
Pune aluatul în frigider timp de 15 minute.
Presară puțină făină pe blatul de lucru (masă). Pune aluatul format pe masă și frământă-l 15-20 secunde. Transformă aluatul (bila formată la pasul anterior) într-un sul (ca în poza de jos), adică asemănător unui salam de biscuiți și aplatizează-l cu mâna deasupra.
Pune-l într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, apoi bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 35 minute.
Lasă-l la răcit 20 minute, apoi taie-l în felii pe diagonală. Ca număr, îți vor rezulta atât biscotti în funcție de cât de subțiri sau groase îi vei tăia (eu 17).
Așează feliile în tavă și bagă din nou la cuptor pentru 20 minute, câte 10 minute pe fiecare parte, până se rumenesc frumos la suprafață.
Lasă biscotti cu migdale și merișoare să se răcească complet, apoi servește-i cu drag alături de o cafea, un ceai, un pahar de lapte cald sau chiar așa simpli.
Poftă bună!
Cu drag, Nicoleta!
Lasă un comentariu