Biscuiți cu ciocolată și cocos – pufoși și delicioși că nu ai vrea să-i împarți cu nimeni!
Ciocolata și cocos este una dintre combinațiile mele preferate în orice desert, așa că a trebuit să vă arăt și cea mai simplă rețetă de biscuiți în această variantă. Sunt acel dulce de care poți să te bucuri în orice moment al zilei, însă eu îi prefer dimineața când îmi beau cafeaua. E momentul meu de răsfăț, de care aș vrea să vă aveți și voi parte.
Orice desert (prăjiturele, biscuiți etc.) făcut în casă îmi aduce aminte de perioada când stăteam pe lângă bunica și făcea magie cu mâinile ei. Eu ador mirosul deserturilor proaspăt ieșite din cuptor și sincer vă spun, prefer mai degrabă să depun puțin efort, să le pregătesc eu, decât să le cumpăr. Și mă bucur ca un copil de fiecare dată când iese ceva bun. Ca acum: biscuiții aceștia cu ciocolată și cocos mi-au mers direct la suflet.
Pe lângă faptul că sunt minunați dimineața la micul dejun, pot fi luați și la pachet ca o gustare oriunde ai merge (job, școală/facultate, drumeții). Ba chiar poți să-i împachetezi frumos într-o cutie și să-i faci cadou unei persoane dragi, fie că e zi de naștere, de Moș Nicolae, de Craciun sau chiar dacă vrei să o suprinzi plăcut într-o zi obișnuită. Sunt sigură că va aprecia gestul și implicarea ta.
Aceștia sunt o variantă de biscuiți vegani / de post, însă în lista de ingrediente ți-am dat și o altă alternativă, în cazul în care dorești să folosești produse de origine animală.
Ce mai trebuie să știi despre rețetă?
CONCURS
Reteța face parte dintr-o colaborare cu Vegis.ro, împreună cu care avem de dat unuia dintre voi un pachet cu produse în valoare de 200 lei și un calendar cu rețete ilustrate făcut de andreeaillustration.ro. Ca să participi la concurs trebuie să faci această rețetă de biscuiți, să o postezi pe contul tău de Instagram, să îmi dai tag mie și vegis.ro și să folosești în descriere, în postare, hashtag-ul #sarbatoricuvegis . Poți să te înscrii până în data de 15 decembrie 2019. Toate detaliile despre modalitatea de participare le găsești și pe contul meu de Instagram într-o postare (⇐ CLICK).
Nu vă mai țin în suspans. Hai să trecem la biscuit!
____________________________________
INGREDIENTE (pentru 16 biscuiți)
100 gr. ulei de cocos (la temperatura camerei)
50 gr. eritritol
100 ml. lapte de cocos light (la temperatura camerei)
2 linguri miere de albine
1 lingură esență de vanilie
180 gr. făină integrală
10 gr. praf de copt (1 pliculeț)
1 vârf de sare
Pentru decor:
90 gr. ciocolată amăruie fără zahăr
2-3 linguri chips de cocos
Alternative de ingrediente la rețetă:
- Aceasta este varianta vegană a biscuiților, însă poți să înlocuiești uleiul de cocos cu unt normal (din lapte de vacă) și laptele de cocos cu lapte de vacă.
- Eritritolul poate fi înlocuit cu stevie, zahăr alb, brun sau zahăr de cocos.
- Mierea de albine poate fi înlocuită cu sirop de agave.
- Făina integrală poate fi înlocuită cu făină albă.
- Chips-urile de cocos pot fi înlocuite cu fulgi de cocos, mix de semințe, oleaginoase tocate mărunt.
____________________________________
PREPARARE
Pune într-un bol încăpător următoarele ingrediente: uleiul de cocos la temperatura camerei, eritritolul, esența de vanilie și mierea de albine. Cu ajutorul unui mixer, mixează la viteză medie timp de 1 minut până rezultă o cremă fină. Dacă nu ai mixer, poți să folosești o furfuliță, însă ai grijă să amesteci ingredientele bine bine până se omogenizează toate și ai o cremă fină.
Peste această cremă adaugă 50 ml. lapte și mixează din nou aproximativ 10-15 secunde. Același lucru poți să îl faci și cu o furculiță. În acest moment vei observa cum se strânge compoziția, însă nu-ți face griji, așa trebuie să fie.
Peste această compoziție adaugă un vârf de sare, praful de copt și pe rând cei 180 gr. făină integrală. Eu am adăugat în 4 tranșe toată făina (adică tot câte 45 gr. făină). De data aceasta trebuie să amesteci cu mâna toată compoziția. După ce am adăugat jumătate din cantitatea de făină, am adaugat și restul de 50 ml. lapte și am continuat să amestec cu mâna, până am folosit toată făina.
Pune bolul în frigider pentru 10-15 minute cât să se întărească aluatul de biscuiții, ca să poți să-i formezi.
Ia o lingură plină din aluat și formează biluțe (fiecare biluță a avut aproximativ 30 gr.) Așează-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, însă lasă spațiu suficient între ele, pentru că în timpul coacerii, uleiul de cocos din biluțe se va topi și se vor forma biscuiții (se vor lăsa în jos).
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 160°C, pentru 13-14 minute, până se rumenesc ușor pe margine și la suprafață. Lasă-i să se răcească complet.
Cum îi decorăm?
Pune 90 gr. ciocolată într-un bol împreună cu 1 lingură de ulei de cocos și topește ciocolata la baie de aburi (Bain Marie).
Bagă suprafața din jumătate de biscuite în ciocolată (doar suprafața, nu și spatele). Așează biscuitele pe o tavă sau farfurie, apoi presară deasupra chips de cocos rupt în bucățele mai mici.
Repetă operațiunea cu toți biscuiții. Lasă-i la frigider pentru 30 minute cât să se întărească ciocolata pe biscuiți, apoi poți să îi servești cu plăcere.
Sunt tare gustoși și sper să vă placă și vouă!
Cu drag, Nicoleta!
Alte rețete de biscuiți:
Biscuiți cu ciocolata și nuca
Biscuiti pufosi cu lamaie
1 Comment
Lasă un comentariu