Vă propun o rețetă extrem de simplă și gustoasă de biscuiți cu ciocolată și nucă. Nu doar că sunt ușor de preparat, dar și creează dependență. Tot acum și acum ai lua câte o bucată, dar despre asta o să vă las să vă convingeți singuri.
La un ceai cald sau la o cafea bună, un biscuite este mereu binevenit. Sunt fragezi, plini de ciocolată, multă ciocolată, aș îndrăzni să spun, dar pentru un iubitor de ciocolată, niciodată nu este prea multă. Doar prea puțină, corect?
Ce trebuie să știi despre această rețetă:
- Eritritolul din rețetă poate fi înlocuit cu stevie sau alt îndulcitor natural, zahăr alb, brun sau zahăr de cocos.
- Mierea de albine poate fi înlocuită cu sirop de agave.
- Făina albă poate fi înlocuită cu făină integrală.
- În loc de chips de ciocolată neagră poți să folosești tabletă de ciocolată neagră, pe care să o tai mărunt. Ba chiar poți să faci rețeta și cu ciocolată albă.
- Miezul de nucă poate fi înlocuit cu orice alte oleaginoase: migdale, alune, caju, fistic.
De îndată ce i-am băgat la cuptor, casa s-a umplut de un miros plăcut și abia am așteptat să se coacă, să mă bucur de ei ca un copil. Mi-au mers direct la inimioară.
Sper să vă placă rețeta și să o pregătiți și voi cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE (22 biscuiți mari)
400 gr. făină albă
200 gr. unt tăiat cubulețe (la temperatura camerei)
200 gr. eritritol sau alt îndulcitor (zahăr alb, brut, de cocos, stevie, xilitol etc.)
200 ml. lapte (la temperatura camerei)
2 linguri miere
15 gr. praf de copt
1 praf de sare
150 gr. chips-uri de ciocolată neagră
100 gr. miez de nucă, tăiat mărunt
- dacă vrei să faci o cantitate mai mică de biscuiți, înjumătățește gramajele de la toate ingredientele
____________________________________
PREPARARE
Pune într-un bol untul, îndulcitorul, cele două linguri de miere, esența de vanilie și mixează-le cu mixerul la viteză medie, timp de 1 minut până rezultă o cremă. Dacă nu ai mixer, poți să folosești o furculiță sau un tel, însă ai grijă să amesteci ingredientele până se omogenizează toate și ai o cremă fină.
Laptele și făina le vom adăuga treptat, în două tranșe.
Pune în bol jumătate din cantitatea de lapte și mixează cât să se amestece. Adaugă apoi și jumătate din cantitatea de făină, praful de copt, un praf de sare și mixează din nou câteva secunde.
Adaugă ceilalți 100 ml. lapte, mixează câteva secunde, apoi pune în bol și restul de făină și mixează cu grijă, până se încorporează toată făina. Dacă la un moment dat devine greu să mixezi cu mixerul, continuă procesul cu mâna.
La final adaugă în bol 150 gr. chips de ciocolată sau ciocolată tăiată mărunt și miezul de nucă tăiat mărunt. Amestecă-le cu mâna, cât să se încorporeze în aluatul de biscuiți.
Bagă bolul cu aluatul de biscuiți în frigider pentru o oră, cât să se întărească un pic untul. În acest fel biscuiții vor fi mult mai ușor de modelat.
Pentru a forma biscuiții pur și simplu iei aluat cu mâna și să formezi biluțe, pe care să le pui pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Asigură-te că lași spațiu destul între ele, pentru că untul din compoziție se va topi, biluțele se vor aplatiza și astfel se vor forma biscuiții.
De data aceasta eu am făcut biscuiții mai mari, deci am luat o cantitate destul de multă în mână pentru fiecare biluță, dar dacă vrei să îi faci mai mici, este suficient să iei câte o lingură din aluat și să formezi apoi biluțele.
Pune tava la cuptorul preîncălzit la 180°C și lasă biscuiții la copt între 20-23 minute (am setat cuptorul pe ventilație, coacere sus-jos). Când biscuiții sunt ușor maronii la suprafață, oprește cuptorul, scoate tava și lasă-i să se răcească.
Dacă faci biscuiți mai mici, timpul de coacere este între 12-15 minute.
Serviți cu poftă, alături de o cană de ceai, cafea sau lapte cald!
Cu drag, Nicoleta!
Alte rețete de biscuiți:
Biscuiti pufosi cu lamaie
Biscuiti cu ciocolata si cocos
Biscuiti cu faina integrala si ciocolata neagra
Lasă un comentariu