Cred că tuturor ne plac biscuiții, iar dacă sunt făcuți în casă cu atât mai bine. M-am hotărât să vă arăt și eu o rețetă de biscuiți cu făină integrală, cred că cea mai simplă care poate exista vreodată, pe care o puteți face ori de câte ori aveți poftă de ceva dulce și bun făcut în casă.
Ca deobicei am încercat să adaptez niște rețete clasice de biscuiți, pe care toată lumea le știe și să le aduc contribuția mea, fie schimbând anumite ingrediente, fie adăugând ceva în plus.
Acești biscuiți cu făină integrală și ciocolată nu numai că sunt foarte gustoși, dar sunt și foarte ușor de preparat, astfel încât să nu îngreuneze situația nimenui, nici măcar unui începător în bucătărie. Sunt buni de mâncat dimineața cu iaurt sau kefir (eu așa i-am mâncat), pot fi luați la pachet oriunde ai merge (școală, facultate, lucru, călătorii etc.) sau mâncați simpli, când simți nevoia de ceva dulce.
Sper să vă placă și vouă rețeta de biscuiți cu făină integrală la fel de mult ca mie și nu uitați să împărțiți și cu cei dragi!
____________________________________
INGREDIENTE (mi-au ieșit 21 de biscuiți)
200 gr. făină integrală
80 gr. ciocolată Nestle Dessert Noir
100 gr. unt de cocos
6 lingurițe zahăr de cocos (puteți să înlocuiți cu zahăr brun/zahăr brut sau zahăr alb normal)
2 linguri sirop de agave (puteți să înlocuiți cu sirop de arțar sau miere)
100 ml. lapte
1 lingură esență de vanilie
10 gr. praf de copt
un vârf de sare
____________________________________
PREPARARE
Taie ciocolata în bucăți mai mici. În locul tabletei de ciocolată negră puteți să folosiți picături de ciocolată (chocolate chips).
Pune untul de cocos ușor moale (la temperatura camerei), zahărul și siropul de agave într-un bol și cu ajutorul unei furculițe amestecă ingredientele timp de câteva secunde, astfel încât să rezulte o pastă/cremă. Peste această pastă adaugă ciocolata neagră tăiată în bucățele mai mici, cei 100 ml. lapte, esența de vanilie și amestecă.
Adaugă praful de copt, puțină sare și jumătate din cantitatea de făina integrală. Amestecă inițial cu o lingură sau cu o spatulă. Adaugă și cealaltă jumătate din cantitatea de făină, apoi amestecă cu mâna, până se formează un aluat omogen.
Bagă bolul cu aluatul pentru biscuiți la frigider pentru 5-10 minute, cât să se întărească puțin untul din compoziție, pentru a forma mai ușor biscuiții.
Pentru a forma biscuiții ai nevoie o lingură sau pur și simplu poți să iei puțin aluat cu mâna și să formezi biluțe, pe care să le pui pe o tavă acoperită cu hărtie de copt. Asigură-te că lași spațiu destul între ele, pentru că untul din compoziție se va topi, biluțele se vor aplatiza și astfel se vor forma biscuiții.
Pune tava la cuptorul preîncălzit la 180°C și lasă biscuiții la copt între 12-15 minute (depinde de cuptorul fiecăruia). Când biscuiții sunt copți și maronii la suprafață, oprește cuptorul, scoate tava și lasă-i să se răcească.
Sunt niște biscuiți foarte buni, ușor crocanți, nu foarte dulci. Bucățile de ciocolată sunt mica surpriză de care ai parte atunci când muști din ei. Pentru prospețime pune-i într-o cutie ermetică sau într-o caserolă cu capac.
Să-mi spuneți cum vi s-au părut dacă o să faceți rețeta 🙂
Alte rețete de biscuiți:
Biscuiti pufosi cu lamaie
Biscuiti cu ciocolata si cocos
3 Comments
Catalina
decembrie 17, 2018 3:38 pmBuna ziua ,oare e ok dc am pus din greseala si o 1/2lingurita de bicarbonat pe langa praful de copt.Au iesit pudoare.😁
Bianca
septembrie 18, 2018 12:33 pmBună ziua. Aș dori să fac acești biscuiți, arată foarte bine, numai că nu am unt de cocos. Aș putea să îl înlocuiesc cu unt normal, din lapte? Sau pentru reușita acestei rețete trebuie neapărat unt de cocos? Mulțumesc!
Foodieopedia
septembrie 18, 2018 2:18 pmBună, Bianca! Da, se pot face și cu unt normal, respecți doar gramajul si gata
Lasă un comentariu