Am pregătit cea mai simplă rețetă de biscuiti cu ovaz si banane. Sunt numai buni de mâncat dimineața împreună cu o cafea sau cu un iaurt natural, perfecți pentru o gustare între mese sau luați la pachet oriunde ai merge.
Mă crezi dacă îți spun că acești biscuți sunt făcuți doar din 3 ingrediente? Mai mult decât atât, nu am folosit ingrediente ca: făină, zahăr, unt, ouă sau produse lactate. Pare imposibil, dar au ieșit foarte gustoși și pe deasupra sunt și sănătoși. Cine n-ar vrea niște gustări nevinovate, nu-i așa?
Ingredientele de bază în această rețetă sunt: fulgii de ovăz, bananele și stafidele, la care eu am mai adaugat scorțișoară și fulgi de cocos pentru un gust aparte. Fulgii de ovăz reprezintă o sursă excelentă de carbohidrați complecsi (carbohidrați buni), care furnizează energie organismului, dar și fibre care îți oferă o senzație de sațietate. Rolul bananelor, dar și a stafidelor în această rețetă este acela de a îndulci biscuiții, tocmai de aceea nu mai ai nevoie de zahar sau orice alt îndulcitor.
Cei mai mulți oameni se simt vinovați după ce mănâncă biscuiții sau diferite dulciuri pline de zahăr și alte arome false din magazine, dar în cazul acestor biscuiți cu fulgi de ovăz și banane nu mai este cazul de regrete. Sunt alegerea ideală pentru a-ți satisface nevoia de dulce ori de câte ori apare ea.
Uite cum poți să-ți faci acasă niște biscuiți delicioși fără pic de efort!
____________________________________
INGREDIENTE (pentru 12 biscuiți)
1 cană de fulgi de ovăz fini (aprox. 200 gr.)
2 banane mari
2-3 linguri de stafide brune sau aurii
Oțional: 1 linguriță de scorțișoară, 1 lingură de fulgi de cocos, esență de vanilie sau esență de rom
____________________________________
PREPARARE
Pune bananele decojite într-un bol și pisează-le cu o furculiță până iau forma unui piure. Varianta mai ușoară ar fi să blendezi bananele cu un blender vertical / de mână.
Peste ele adaugă fulgii de ovăz, stafidele, scorțișoara și fulgii de cocos. Amestecă totul bine cu o lingură.
Pe o tavă acoperită cu foaie de copt pune câte o lingură din compoziția de biscuiți și aplatizează cu mâna sau cu lingura, astfel încât să ia forma unor biscuiți rotunți. Nu trebuie să fie perfect rotunzi.
Bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 15-20 minute sau până se rumenesc usor la suprafața. Dupa 15 minute verifică-i și ai grijă că dacă îi lași prea mult la cuptor, stafidele se vor arde și vor da un gust amar biscuiților.
După ce sunt copți biscuiți, lasă-i câteva minute la răcit, apoi mănâncă-i cu mare poftă!
Gata, asta e tot! Ți-am zis că e mult mai simplu decât pare.
Acești biscuiti cu ovaz si banane sunt numai buni de mâncat dimineața la cafea, cu un iaurt, sunt perfecți ca o gustare sau de luat la pachet la școală, facultate sau loc de muncă.
Ce ziceți, încercați și voi această rețetă?
Cu drag, Nicoleta!
Alte rețete cu fulgi de ovăz de pe blog:
Prajitura cu ovaz, mere si visine
Terci de ovaz – diferite retete
Briose cu fulgi de ovaz si coacaze negre
Prajitura cu morcovi și fulgi de ovăz
Clatite cu fulgi de cocos si ovaz
P.S: Nu uitați să dați LIKE paginii de Facebook Foodieopedia pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!
Lasă un comentariu