Aceste bomboane snickers creează dependență! Dacă o să mă întrebați, nu o să recunosc niciodată, dar nu m-am oprit până nu am mâncat patru bucăți una după alta.
Voi știți ciocolata snickers? Acel baton în trei straturi perfecte, cu caramel în mijloc, arahide crocante, totul învelit în ciocolată. Ei bine, inspirându-mă după acel baton, am pus la cale niște bomboane snickers, care, zic eu, la gust se apropie mult cu rețeta originală.
Caramelul din rețeta originală a fost înlocuit cu o pastă din curmale, dar și cu un unt de arahide crocant, pe care l-am luat de pe Vegis.ro. Partea de ,,blat” este formată din fulgi de ovăz și nucă de cocos, iar odată ce am format bomboanele, le-am ,,scufundat” în ciocolată topită. Cum era să uităm de partea asta, nu? Deasupra am completat cu extra arahide sărate. Eu zic că e musai să folosiți ca decor arahide sărate pentru că acestea dau un gust final exploziv. Știți deja că un pic de sare într-un desert este esențial pentru a scoate în evidență celelalte arome, nu?
Ce trebuie să știi despre aceste bomboane snickers
- sunt vegane / de post
- aproape raw, asta dacă excludem topping-ul de ciocolată
- nu conțin zahăr adăugat, dar nici nu au nevoie pentru că avem curmalele pe post de ,,îndulcitor”
- dacă faci în cantitate mai mare poți să le congelezi
- în loc de unt de arahide crocant poți să folosești unt de arahide cremos (verifică eticheta ca untul de arahide să aibă la ingrediente doar arahide, nu ulei și/sau zahăr)
- în loc de arahidele mărunțite de deasupra poți să pui alte oleaginoase (nuca, fistic, migdale, alune de pădure), mix de semințe, nucă de cocos, chips de cocos sau să le lași simple
Sunt bomboane numai bune de mâncat ca o gustare, ca un desert, poți să le pregătești la ocazii speciale sau chiar să le aranjezi frumos într-o cutie (cu fundă, evident) și să le faci cadou unui prieten drag ție. Gestul tău va fi apreciat, cu atât mai mult cu cât este ceva făcut de mâna ta.
De ce ai nevoie? De un robot de bucătărie și de ingredientele din lista de mai jos.
____________________________________
INGREDIENTE (pentru 28-30 bomboane)
200 gr. fulgi de ovăz
50 gr. nuca de cocos răzuită
200 gr. curmale fără sâmburi
100 gr. unt de arahide crocant
30 gr. cacao sau pudră de roșcove
100 gr. ciocolată neagră 75%
30 gr. arahide sărate
Opțional: 1 lingură esență de rom
____________________________________
PREPARARE
Pune curmalele într-un bol și acoperă-le cu apă călduță. Lasă-le la hidratat 30 minute, apoi stoarce apa din bol. Pune curmalele într-un robot de bucătărie și mixează-le până devin ca o pastă. La nevoie adaugă 2-3 linguri de apă.
Peste curmale, în bolul robotului de bucătărie adaugă: fulgii de ovăz, nuca de cocos, untul de arahide, cacaua și opțional 1 lingură de esență de rom. Mixează ingredientele până vezi că rezultă o compoziție omogenă și lipicioasă.
Formează din compoziția rezultată mai sus bomboane, în funcție de ce mărime dorești tu și așează-le pe o farfurie
SFAT:
- umezește mereu palma pentru a-ți fi mai ușor să rulezi bomboanele, altfel încât să nu ți se lipească prea tare compoziția de mână.
Topește ciocolata la baie de aburi (Bain Marie). Mărunțește arahidele cu un cuțit în bucățele mai mici.
După ce ai terminat de format bomboanele, ,,scufundă-le” pe jumătate în ciocolata topită, apoi așează-le pe un platou sau o farfurie. Presară deasupra lor bucățele mici de arahide mărunțite, apoi bagă farfuria în frigider pentru cel puțin 1 oră, ca să se întărească ciocolata.
Păstrează-le la frigider într-o caserolă și servește cu poftă ori de câte ori simți nevoia.
Bomboanele snickers rezistă 5-7 zile la frigider, dar pot fi și congelate, apoi scoase și lăsate 20-30 minute la temperatura camerei înainte să le mănânci.
Sper să vă placă rețeta de bomboane snickers și abia aștept să îmi spuneți cum vi s-a părut!
Cu drag, Nicoleta!
Alte rețete de bomboane:
Trufe din curmale, fistic si alune de padure
Bilute proteice. Protein balls
Lasă un comentariu