Francezii îi spun ,,Brie en croute”, noi o să-i spunem ,,Brie în foietaj” cu dulceață de mure și miez de nucă. Un deliciu pe care trebuie să-l încercați și voi.
Brânza Brie se află printre preferatele mele și îmi place mult textura ei moale. O asociez atât cu preparate sărate, cât și dulci. Am vrut să fac de mult timp acest gen de rețetă pentru că o tot vedeam pe Pinterest, așa că VOILA!
Brie în foietaj sau ,,brie en croute” poate fi un aperitiv cald pentru orice ocazie în care aveți invitați sau chiar pentru un răsfăț culinar în orice moment din an. Daca îl faceți atunci când aveți invitați la masă, vă recomand să o pregătiți din timp, iar cu 10 minute înainte să ajungă cei dragi, să băgați tava la cuptor, pentru a se bucura de brânza moale și caldă, proaspăt ieșită din cuptor.
Sper să vă placă rețeta și să o pregătiți și voi cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE
1 foaie de foietaj (400 gr.)
1 roată de brânză brie (am folosit Petit Brie de 125 gr.)
3 linguri dulceață de mure (se poate folosi orice tip de dulceață preferată)
5-7 bucăți de miez de nucă (nuca poate fi înlocuită cu migdale, caju, nuci pecan)
1 ou
zahăr pudră pentru decorat la final
- Dacă folosiți o brânză Brie mai mare, atunci veți avea nevoie de două foi de foietaj (800 gr.)
____________________________________
PREPARARE
Pentru început lasă aluatul de foietaj să se decongeleze, apoi după ce este decongelat întinde-l cu sucitorul de 3-4 ori pe toate părțile.
Taie foietajul în două cu un cuțit.
Așează în mijlocul unei jumătăți de foietaj brânza Brie, iar deasupra ei adaugă 1 lingură de dulceață de mure și miezul de nucă mărunțit.
Unge cu celelalte două linguri de dulceață foaia de foietaj.
Pune deasupra brânzei Brie cealaltă jumătate de foaie de foietaj, sigilează marginile aplatizând cu degetele, apoi taie în fâșii foietajul până aproape de baza brânzei.
Răsucește fâșiile, apoi unge suprafața cu oul bătut. Opțional poți să faci și mici forme și să le așezi deasupra.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25-30 minute, până vezi că se rumenește frumos.
Servește cât e caldă și brânza Brie este topită.
Cu drag, Nicoleta!
P.S. dacă îți place brânza Brie, vezi și rețetele:
Brie la cuptor cu fructe de padure
Clafoutis cu afine si branza Brie
Lasă un comentariu