Briose aperitiv cu cascaval afumat

Brioșe aperitiv cu legume și cașcaval afumat este o rețetă salvatoare pentru momentele când pur și simplu deschizi frigiderul și folosești ceea ce ai la îndemână.

Briose aperitiv cu legume si cascaval afumat - foodieopedia.ro

Fac destul de des brioșe aperitiv sau chiar chec aperitiv pentru că mi se par niște rețete versatile, în care poți să pui orice dorești în funcție de preferințe, pot fi servite la oricare masă a zilei, ba chiar luate la pachet într-o caserolă. De cele mai multe ori deschid frigiderul și încerc să folosesc orice legume și brânzeturi am în momentul respectiv. De data aceasta am pus cașcaval afumat de la Delaco și legume de diferite culori, ca să arate bine și la interior: ardei kapia, măsline negre și ceapă verde.

Briose aperitiv cu legume si cascaval afumat Delaco - foodieopedia.ro

Sunt ușor de făcut și așa cum menționam mai sus, poți să le mănânci ca o masă principală alături de o salată sau chiar ca o gustare între mese. Ba mai mult, ori de câte ori îți rămân resturi de legume sau chiar mezeluri (de ex: după o petrecere sau după sărbători), cea mai bună soluție e să le folosești într-o astfel de rețetă.

Briose sarate cu legume si cascaval - foodieopedia.ro

Sper să vă placă și să pregătiți și voi aceste brioșe aperitiv cu legume și cașcaval afumat!
____________________________________
INGREDIENTE
200 gr. făină albă
250 gr. iaurt natural
70 ml. ulei de măsline sau de floarea soarelui
1 ou
80 gr. cașcaval afumat Delaco
10 gr. praf de copt (1 pliculeț)
2 fire de ceapă verde tăiate mărunt (doar partea verde)
1 ardei kapia tăiat mărunt
10-12 măsline tăiate mărunt
½ linguriță sare

Brioșe cu legume si cascaval afumat - foodieopedia
____________________________________
PREPARARE

Pune într-un bol iaurtul natural, uleiul de măsline, oul și amestecă-le cu un tel.

Adaugă praful de copt, sarea și treptat făina, omogenizând compoziția.

Briose cu legume si cascaval afumat - foodieopedia.ro

Peste această compoziție adaugă ceapa verde, ardeiul kapia, măslinele și 50 gr. cașcaval ras, apoi amestecă totul cu o lingură de lemn.

Pune o lingură din compoziție în fiecare formă de brioșă, iar deasupra fiecăreia adaugă puțin din restul de 30 gr. cașcaval ras.

Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25-28 minute, până când devin rumenite la suprafață.

Lasă să se răcească, apoi servește cu poftă!

Briose sarate cu legume si cascaval afumat - foodieopedia.ro

Cu drag, Nicoleta!

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu