Rețeta de brioșe cu emmentaler si cârnăciori subțiri este o alegere perfectă pentru momentele în care rămâi în pană de idei și totuși ai mânca ceva delicios.
Acest gen de brioșe sunt preferatele mele, mai ales că pot să fac diverse combinații de ingrediente. Este o rețetă simplă și versatilă, care poate fi adaptată după propriile gusturi. Pentru aceste brioșe eu am ales să folosesc emmentaler de la Delaco, cârnăciori subțiri sau cârnăciori sticks, ceapă verde și porumb. Combinațiile de ingrediente sunt infinite, deci poți să pui ceea ce îți place: brânzeturi, legume, mezeluri.
Aceste brioșe cu emmentaler și carnaciori subțiri pot fi mâncate la orice masă a zilei, însă mie îmi place să le mănânc la micul dejun. Dacă faci o porție mare, micul tău dejun este asigurat pe câteva zile. Iar partea faină este că poți să le iei și la pachet într-o caserolă.
Mi se pare că este o idee super bună și ca brioșe aperitiv, așezate pe masă alături de alte bunătăți. Iar dacă nu ai forme de brioșe, să știi că poți să pui toată compoziția într-o formă de chec și uite cum ai rezolvat un chec aperitiv delicios.
Sper să vă placă rețeta și să o faceți și voi cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE
300 gr. făină albă
400 ml. iaurt 3,5%
100 ml. ulei
2 ouă
100 gr. emmentaler Delaco
1 pliculeț de praf de copt (10 gr)
100 gr. cârnăciori subțiri tăiați în felii mici
2 fire de ceapă verde tăiate mărunt
4 linguri de porumb
½ linguriță de sare
____________________________________
PREPARARE
Amestecă într-un bol ouăle, iaurtul și uleiul.
Pune peste acestea praful de copt, sarea și făina treptat și amestecă până se omogenizează.
Adaugă în bol cârnăciorii, ceapa verde, porumbul și emmentalerul dat pe răzătoare. Amestecă cu o lingură.
Umple formele de brioșe cu această compoziție. Deasupra poți să pui și câteva bucăți de cârnăciori.
Eu am folosit forme de brioșe din hârtie, care sunt destul de mari și au ieșit 11 brioșe mari. Dacă folosești forme de brioșe mici îți vor ieși mai multe.
Staf: nu umple formele cu compoziție până sus.
Bagă formele de brioșe în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 28-30 minute.
Lasă-le să se răcească un pic, apoi așează-le pe un platou și servește-le cu poftă!
Cu drag, Nicoleta 🙂
Alte rețete de brioșe sărate:
Mini droburi in forme de briose
Briose aperitiv cu cascaval afumat
Lasă un comentariu