Pe sistemul ,,nimic nu se pierde, totul se transformă”, așa a luat naștere și această rețetă de briose sarate cu feta, măsline și ceapă verde. Ori de câte ori îmi rămân prin frigider câteva ingrediente (legume , brânzeturi), fie fac o omletă la cuptor cu de toate, fie un chec aperitiv sau niște brioșe sărate.
Așa s-a întâmplat și de data aceasta, mi-a rămas puțină brânză feta, câteva măsline și vreo 2 fire de ceapă verde, așa că m-am pus frumușel și am făcut aceste brioșe.
Este prima dată când am facut briose sarate cu fete și mi-au plăcut foarte mult. Bineînțeles că sunt multe rețete de brioșe aperitiv cu diferite ingrediente, dar dacă doar asta am avut la acum la dispoziție, a trebui să-mi pun imaginația la încercare. Și bine am făcut, pentru că gustul sărat de la brânza feta și măsline, plus ceapa verde au mers mână-n-mână.
Aceste briose sarate cu feta sunt ideale pentru:
- Micul dejun – dacă ești o persoană care tot timpul e pe fugă dimineața și nu are timp să-și pregătească micul dejun, atunci niște brioșe sărate îți vor fi de mare ajutor. 2-3 brioșe + o cafea sau un ceai și ai rezolvat prima masă a zilei.
- O gustare din timpul zilei – atunci când simți nevoia de a ronțăi ceva sau de a mânca ceva între mese
- Pachetul cu mâncare pentru școală/facultate/job
- Drumeții, călătorii cu mașina (ne mai prinde foamea și în călătoriile cu mașina)
- Platourile cu aperitive la mesele festive / de sărbători
Nu este nimic complicat la această rețetă de briose sarate cu feta, măsline și ceapă verde, vă promit. Se fac rapid, iar majoritatea ingredientelor cred că deja le aveți fiecare dintre voi în bucătărie. Și nu trebuie neaparat să folosiți aceleași ingrediente pentru umplutură: în loc de brânza feta puteți să folosiți orice altă brânză doriți, în loc de măsline puteți să folosiți ardei gras roșu s.a.m.d.
Să trecem la treabă, zic!
____________________________________
INGREDIENTE
1 cană/ aprox 200 gr. făină (eu am folosit făină integrală)
200 gr. brânză feta (dacă nu vă place brânza feta, puteți să folosiți cașcaval/mozzarella)
1 mână de măsline negre
2 fire de ceapă verde
4 linguri pline de iaurt natural
5 linguri ulei de măsline
2 ouă
1 linguriță praf de copt
sare și piper ! Atenție la cantitatea de sare pentru că brânza feta este destul de sărată
____________________________________
PREPARARE
Preîncălzește cuptorul la 180°C.
Taie ceapa verde și măslinele în bucăți mici, dă pe răzătoarea mare brânza feta și pune-le într-un bol. În alt bol bate bine ouăle, apoi adaugă 4 linguri de iaurt, 5 linguri de ulei, sare și piper. Pune această compoziție peste cele 200 gr. făină integrală și amestecă ușor cu un tel.
Adaugă la final bucățile de ceapă și masline tătaie și brânza feta rasă și amestecă toată compoziția.
Pune aluatul într-o tavă pentru brioșe (nu umple până sus, lasă un spațiu de un deget mic) și bag-o la cuptor pentru 20-25 minute (în funcție de puterea cuptorului fiecăruia) până când brioșele vor crește și vor căpăta o culoare maro-aurie.
Facem testul scobitorii, iar dacă aceasta iese curată, brioșele sunt gata coapte.
Lasă-le pentru 10-15 minute să se răcească un pic, apoi servește cu mare drag!
V-am făcut și o secțiune a brioșelor să vedeți cât de pufoase sunt și cum se văd bucățile de ceapă, măsline și brânză înăuntru.
Poftă bună și spor la gătit!
cu drag,
Nicoleta 🙂
Vezi pe blog alte rețete de brioșe sărate:
Briose cu emmentaler si carnaciori
Mini droburi in forme de briose
Lasă un comentariu