Brownie cu dovleac

Acest brownie cu dovleac este desertul suprem de toamnă, pe care trebuie neaparat să îl faceți măcar o dată. O să vă placă foarte mult. Promit!

Brownie cu dovleac - foodieopedia.ro

Toamna aceasta mi-am propus să încep o serie nouă de rețete, unde ingredientul vedetă este dovleacul, iar prima rețetă la care m-am gândit a fost acest brownie cu dovleac. A ieșit mai bun decât mă așteptam și mi se pare că partea de sus cu crema de dovleac echilibrează toată partea de jos ciocolatoasă.

Ce poate fi mai bun decât să combini un brownie cu o cremă aromată de dovleac, scorțișoară și nucșoară?

Brownie cu dovleac - foodieopedia.ro

Rețeta se face foarte ușor, vă explic mai jos toți pașii.
____________________________________

INGREDIENTE

Pentru brownie
100 gr. unt 80-82%
100 ciocolată (50-65%) sau picături de ciocolată/chocolate chips
2 ouă
100 faină albă tip 000
70 gr. zahar
20 gr. cacao
1 lingură de esență de vanilie
un praf de sare

Pentru crema dovleac
• 150 cremă de brânză/cream cheese
1 ou
150 gr. piure de dovleac
100 gr. zahar
1/2 linguriță de scorțișoară, 1/4 linguriță nucșoară
1 lingură esență de vanilie
____________________________________

PREPARARE

Pentru piureul de dovleac: tăiem dovleacul în bucăți, îl așezăm pe o tavă de copt și îl coacem la 200°C până devine moale. Blendăm pulpa de dovleac copt (fără coajă și semințe) până se transformă într-un piure. Îl punem într-un borcan sau într-o caserolă. Rezistă câteva zile la frigider.

Mixează într-un bol zahărul cu ouăle și esența de vanilie până își dublează volumul și își schimbă culoarea.

Topește la baie de aburi untul cu ciocolata, apoi pune-le în bol peste compoziția cu ouă și amestecă.

Amestecă într-un bol făina cu cacaoa și praful de sare, apoi încorporează-le în compoziția umedă (de la pasul de mai sus).

Pune compoziția într-o tavă acoperită cu foaie de copt și nivelează deasupra. Tava folosită de mine are 16×16 cm.

Amestecă cu mixerul toate ingredientele menționate mai sus pentru crema de dovleac.

Toarnă compoziția peste blatul de brownie.

Coace la 180°C, 40-45 minute.

Lăsăm să se răcească, apoi tăiem în bucăți.

Cum vi se pare acest brownie cu dovleac?

Brownie cu dovleac - foodieopedia.ro

Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu

Vezi pe blog mai multe rețete cu dovleac:
Salata cu dovleac copt
Prajitura cu dovleac, ciocolata si nuca
Supa crema de dovleac cu lapte de cocos
Hummus cu dovleac copt

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu