Mi-am dorit de mult timp să mănânc brownie cu unt de arahide și iată că mi-am îndeplinit pofta. Are o aromă intensă de ciocolată și o textură densă. Un răsfăț pentru orice moment în care vrei ceva bun.
Cei care mă cunosc și mă urmăresc deja de mult timp, știu cât de mult îmi place untul de arahide și ciocolata, iar în acest scop m-am gândit să fac unul dintre deserturile mele preferate, și anume, brownie, însă puțin adaptat după preferințele mele. Acest brownie cu unt de arahide nu este la fel de moale și umed ca cel clasic pe care îl știm cu toții, ci este mai pufos și are o textură mai densă, pentru că blatul seamănă mai degrabă ca cel al unei prăjituri.
În compoziție am adăugat fulgii de ovăz fini și unt de arahide cremos primite de la Vegis.ro, iar ca îndulcitor am folosit Eritritol, adică un îndulcitor natural, primit împreună cu celelalte produse. Untul de arahide este 100% natural, fară adaos de ulei sau zahăr, iar despre eritritol pot să vă zic că este unul dintre produsele mele preferate de pe Vegis.ro. Cu ei colaborez deja de doi ani, iar odată cu aniversarea aceasta, mi-au luat un interviu, pe care vă invit să îl citiți și voi.
Interviu cu Nicoleta Catargiu (Foodieopedia.ro) – ” Nutriția nu e atât de complicată. Totul stă în moderație și echilibru.”
Sper să vă placă și vouă rețeta și să o pregătiți cât de curând.
Iată de ce aveți nevoie pentru acest brownie cu unt de arahide:
____________________________________
INGREDIENTE
200 gr. fulgi de ovăz fini
100 gr. unt de arahide
80 gr. eritritol (este un îndulcitor natural, dar poți să înlocuiești cu zahăr sau orice alt îndulcitor)
2 ouă
180-200 ml. lapte
150 gr. iaurt grecesc 2%
30 gr. cacao
1 pliculeț de praf de copt (10 gr.)
1 praf de sare
1 lingură esență de vanilie
½ linguriță scorțișoară
50 gr. ciocolată neagră tocată mărunt
____________________________________
PREPARARE
Adaugă într-un bol ingredientele uscate și amestecă-le cu o lingură: fulgii de ovăz, eritritolul, cacao, praful de copt, sarea.
În alt bol pune ingredientele umede și amestecă-le cu o furculiță: ouăle, laptele, iaurtul și esența de vanilie.
Pune amestecul de ingrediente umele peste ingredientele uscare și amestecă-le cu o lingură.
Adaugă ciocolata tocată mărunt și 70 gr. unt de arahide, apoi amestecă din nou.
Pune compoziția pentru brownie într-o tavă mică (eu am folosit de 16×8 cm), apoi deasupra adaugă câte o linguriță din restul de 30 gr. unt de arahide din loc în loc, pe suprafața compoziției. Udă lingurița de fiecare dată când pui untul de arahide in tavă pentru a fi mai ușor să o desprinzi de pe linguriță.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 40 minute.
Lasă să se răcească, taie în bucăți potrivite, apoi servește cu plăcere.
Cu drag, Nicoleta!
Alte rețete cu unt de arahide:
Bomboane Snickers
3 gustari sanatoase cu unt de arahide
Supa crema de linte rosie si cartofi dulci
Lasă un comentariu