Brownies/negrese cu faina de cocos

Brownies cu făină de cocos și cremă de nuci macadamia. Un adevărat deliciu, care poate topi și o inimă de gheață (metaforic vorbind). Rețeta de brownies se afla pe lista mea de foarte mult timp și uite că în sfârșit i-a venit rândul. Evident că am încercat să o fac într-un mod mai sănătos, de aceea am ales să folosesc o făină de cocos și nu una obișnuită. Dacă sunteți aveți intolerață la gluten, aceste brownies sunt perfecte pentru voi.

brownies cu faina de cocos

Brownies cu făină de cocos: experiment reușit!

Ok, trebuie să recunosc că e prima data când ,,lucrez” cu făină de cocos (o găsiți pe Farmacia Ortomoleculară ). Citisem înainte pe internet că această făină e puțin mai sensibilă. Aceasta absoarbe foarte mult lichid, așa că trebuie să ai grijă.

Am început să amestec compoziția pentru brownies și m-am panicat când am văzut ce iese. Inițial am pus foarte puțin lichid, de aceea în poza cu ingrediente veți vedea doar 200 ml. lapte. Am mai adaugat pe parcurs și lapte și ouă. A fost un adevărat experiment pentru mine să gătesc cu făină de cocos, dar am făcut o rețetă de brownie tare bună.

brownies cu faina de cocos

Uite și rețeta pentru aceste super delicioase brownies cu făină de cocos!
____________________________________
INGREDIENTE
200 gr. făină de nucă de cocos
3 linguri zahăr de cocos
10 linguri ulei de cocos
500 ml. lapte
6 ouă
4 linguri pudră de roșcove ( puteți să o înlocuiți cu cacao)
1 lingură esență de vanilie
1 pumn de nuci mărunțite
Topping: cremă de nuci macadamia
*Deși sunt 4 ouă și doar 200 ml. lapte în poză, pe parcurs mi-am dat seama că mai trebuie adaugat în compoziție (vă spuneam mai sus despre experiment)

brownies cu faina de cocos00
____________________________________
PREPARARE
Pune făina, pudra de roșcove/cacao și zahărul într-un bol încăpător și amestecă. Într-un alt bol bate cele 6 ouă împreună cu uleiul de cocos, apoi toarnă peste compoziția uscată. Amestecă și treptat adaugă cei 500 ml. lapte.

Compoziția obținută nu este la fel ca cea a unei negrese cu făină obișnuită, ușor lichidă, ci va rezulta o compoziție pufoasă și umedă.

brownies cu faina de cocos01

Pune compoziția într-o tavă acoperită cu foaie de copt și unsă cu puțin ulei. Bagă tavă în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 35-40 minute sau până când trece testul scobitorii.

Scoate prăjitura din cuptor, las-o să se răcească pentru 30 minute, apoi tai-o în bucăți. Pentru topping eu am folosit o cremă de nuci macadamia foarte delicioasă (o găsiți aici ), dar pentru că este foarte calorică în cantități mari, am decis să mă joc cu lingura și să stropesc doar puțină cremă deasupra.

brownies cu faina de cocos1

brownies cu faina de cocos5

Și cum totul e bine, când se termină cu bine, am savurat din plin 2 bucăți din aceste brownies super delicioase.

brownies cu faina de cocos

Aștept să-mi spuneți în comentarii dacă ați folosit făina de cocos până acuma și ce preparate ați făcut cu ea.

Cu drag,
Nicoleta.

Altă rețetă cu făină de cocos:
Chec cu dovleac si faina de cocos

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu