Bruschete Caprese

Ia ghiciți voi, ce pregătesc eu rapid când nu am dispoziția necesară să stau foarte mult timp în bucătărie? Bruschete caprese, adică felii de pâine crocantă cu mozzarella, roșii și busuioc.

Bruschete Caprese - foodieopedia.ro

Bruschetele caprese sunt o alegere ideală nu doar pentru o masă rapidă, dar pot fi și gustări simple atunci când aveți invitați la masă și vreți să îi serviți cu ceva. Avem textură crocantă de la pâine, textură moale de la mozzarella (am folosit mini-mozzarella fresca Delaco), ceva zemos de la roșii și extra parfum de la busuioc. Pe cât de simplu, pe atât de gustos.

Este o rețetă împrumutată de la italieni, mai exact am pornit de la salata caprese care conține cele trei ingrediente principale, apoi le-am așezat pe felii de pâine. Poți să folosești orice tip de pâine sau chiar crackers. Pe lângă aceste ingrediente, în funcție de poftă, îmi place să mai adaug pesto sau prosciutto crudo. Delicioso!

Bruschete Caprese - foodieopedia.ro

Mie îmi place să mănânc aceste bruschete caprese cel mai des la micul dejun sau să le pregătesc ori de câte ori se anunță vreun prieten că vine în vizită. Nu necesită mult timp de gătire și nici mare efort, așa că sunt ideale cu orice ocazie.
____________________________________
INGREDIENTE
125 gr. mini-mozzarella fresca Delaco
6-8 felii pâine (am folosit o pâine multicereale, cu felii mici)
100 gr. roșii cherry
5-6 frunze busuioc proaspăt
1 cățel de usturoi
1 linguriță ulei de măsline
Condimente: sare și piper după gust

Bruschete Caprese - foodieopedia.ro
____________________________________
PREPARARE

Taie biluțele de mini-mozzarella în jumătate și roșiile cherry în patru, apoi pune-le într-un bol, împreună cu busuiocul proaspăt tăiat fâșii, cățelul de usturoi tăiat mărunt sau zdrobit, lingurița de ulei de măsline și condimente după gust. Amestecă.

Rumenește feliile de pâine într-o tigaie grill sau una normală, câte 30-40 secunde pe fiecare parte sau în funcție de cât de crocantă dorești să fie.

Bruschete Caprese - foodieopedia.ro

După ce s-au rumenit, taie cățelul de usturoi în două, iar cu partea tăiată, freacă feliile de pâine pe ambele părți.

Pe fiecare felie de pâine crocantă adaugă câte o lingură din salata caprese. Așează-le pe o farfurie sau pe un platou de servire și mănâncă cu poftă.

Bruschete Caprese - foodieopedia.ro

Să vă fie de bine!

Cu drag, Nicoleta!

 

Alte rețete cu mozzarella:
Frittata cu mozzarella si legume
Pui Caprese. Pui cu mozzarella in sos de rosii
Salata rece cu tortellini si mozzarella

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu