Sunt deja convinsă că aceste bruschete cu rosii și busuioc vor fi pe repeat toată vara. Atât de simple, dar atât de gustoase!
Aceste bruschete cu rosii si busuioc se pot mânca fie ca un fel principal dacă nu aveți chef să faceți altceva (la cină de multe ori să fac asta, uneori mai pun și mozzarella) sau ca o gustare/aperitiv (super idee când ai invitați la masă).
Ce îmi place cel mai mult la acest gen de bruschete este faptul că se pot face o mulțime de combinații. Enumăr doar câteva care îmi vin în minte: cu cremă de brânză și prosciutto, cu ciuperci sote și pătrunjel, cu pastă de avocado și feta, cu pastă de somon si măsline, cu ementaller si șuncă de curcan, cu pastă de ton și porumb etc. Sincer vă spun că niște bruschete vă scot din orice încurcătură, la orice masă a zilei, la orice ocazie s-ar ivi.
Pentru că suntem în plin sezon cald și găsim roșii bune cu gust, pentru astăzi vă propun niște bruchete simple doar cu roșii și busuioc proaspăt.
____________________________________
INGREDIENTE
1 bagheta mică de pâine sau 1 ciabatta
200 gr. roșii cherry sau 2 rosii mari
4-5 frunze de busuioc proaspat
1 cățel de usturoi
sare și piper după gust
ulei de măsline
Extra: fulgi de chilli, ierburi aromatice, fâșii de parmezan
____________________________________
PREPARARE
Taie în felii bagheta de pâine. Așează feliile pe o tavă acoperită cu foaie de copt.
Stropește-le cu ulei de măsline și bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 6-8 minute până se rumenesc puțin.
După ce s-au rumenit, scoate tava din cuptor și freacă feliile de pâine la suprafață cu usturoi.
Într-un bol amestecă roșiile cherry, usturoiul zdrobit, busuiocul rupt în bucăți mai mici, sare și piper după gust și 1-2 linguri de ulei de măsline.
Pune câte o lingură din acest amestec peste feliile de pâine.
Poftă mare la bruschete cu rosii!
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Vezi pe blog alte rețete de bruschete/crostini:
Bruschete Caprese
Crostini cu mousse de ton si aperifrais
Lasă un comentariu