Buddha bowl cu somon si orez negru

Cine are poftă de cel mai delicios Buddha bowl cu somon și orez negru? Este o explozie de gusturi și texturi care o să-ți placă.

Buddha bowl cu somon si orez negru - foodieopedia (12)

Buddha Bowl este un fel de mâncare format din ingrediente diferite, pe care probabil nu te-ai fi gândit vreodată că le vei pune în același bol/farfurie. Mai multe explicații despre acest concept le-am scris și într-un articol de pe blog. Pentru mai multe detalii vezi: ,,Buddha Bowl sau bolul cu de toate”.

Buddha bowl cu somon si orez negru - foodieopedia (12)

Pentru acest Buddha bowl cu somon și orez negru am folosit multe culori, tocmai pentru că  rețeta a pornit de la un singur ingredient, adică orezul negru integral de la Biovicta, lângă care am vrut să adaug diverse ingrediente pline de culori, ca să iasă în evidență.

Buddha bowl cu somon si orez negru - foodieopedia (12)

A ieșit extrem de gustos, iar într-un astfel de bol puteți să puneți orice alte ingrediente, nu neaparat cele alese de mine. Eu am pus: somon, avocado, nectarină, salsa din ardei roșu și ceapă roșie, nectarină și edamame.

Sper să vă placă ideea și să pregătiți și voi un astfel de buddha bowl!
____________________________________
INGREDIENTE
250 gr. orez negru integral Biovicta
2 file de somon
1 avocado
1 nectarina
50 gr. edamame
½ ceapă roșie
½ ardei roșu sau ardei kapia
1 lime sau lămâie
sare și piper după gust
ulei de măsline

Buddha bowl cu somon si orez negru - foodieopedia (12)
____________________________________
PREPARARE

Prima dată punem orezul la fiert în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Punem fileurile de somon într-o tavă unsă cu ulei. Condimentăm somonul cu sare și piper și îl stropim cu ulei de măsline. Băgăm somonul la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 15 minute.

În acest timp tăiem ardeiul roșu sau kapia în bucăți mai mici, ceapa roșie mărunt, nectarina și avocado în felii subțiri.

Buddha bowl cu somon si orez negru - foodieopedia (12)

Într-un bol  mic adăugăm ardeiul roșu, ceapa roșie, puțină sare și piper, 1 lingură de zeamă de lime și 1 linguriță de ulei de măsline. Amestecăm.

După ce orezul și somonul sunt gătite asamblăm bolul.

La bază punem orezul, iar pe lângă așezăm somonul, feliile de avocado și nectarină, boabele de edamame, iar deasupra somonului punem 2-3 linguri din salsa de ardei și ceapă roșie.

Să aveți poftă!

Buddha bowl cu somon si orez negru - foodieopedia (12)

Cu drag, Nicoleta!

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu