Iată că am revenit cu încă o rețetă de budinca de chia în trei straturi după succesul primei mele rețete de budincă din semințe de chia cu rodie Ceva nemaipomenit de gustos, 3 straturi cu gusturi diferite, care sunt sigură că te vor încânta de la prima linguriță.
Nu îmi vine să cred că rețeta de budinca de chia pe care v-am arătat-o acum ceva timp este cea mai citită și cea mai apreciată rețetă de pe blog! Și cum v-am promis că o să vă arăt încă o variantă, m-am gândit să fie ceva mai special de data aceasta.
Budinca de chia în trei straturi este ceva de vis. O combinație de gusturi foarte bună, care îți vor încânta papilele gustative instant. Budinca de chia în trei straturi poate pare puțin complicată de făcut la prima vedere, însă este banal de simplu de preparat.
Un singur lucru au în comun cele trei straturi, și anume, faptul că sunt îndulcite cu banană pisată. pentru că nu am vrut să adăug niciun alt îndulcitor (lucru pe care voi, dacă vreți puteți să-l faceți).
Care sunt cele trei straturi?
- un strat cu gust de ciocolată, pentru care am folosit cacao, nu ciocolată în sine
- un strat cu gust de banană, adică o budincă simplă
- un strat dulce-acrisor cu gust de coacăze
Mmmmm, v-am făcut poftă deja, nu-i așa?
Iată cât de simplu și rapid poți să faci și tu această budincă de chia în trei straturi!
____________________________________
INGREDIENTE
Baza:
5-6 linguri de semințe de chia
250 ml. lapte (vegan sau de vacă)
Pentru cele trei straturi:
1 banană
3 linguri de coacăze negre
1 lingură de pudră de roșcove ( sau cacao)
fulgi de cocos (opțional, pentru decor)
____________________________________
PREPARARE
Pune semințele de chia într-un bol, iar peste ele adaugă treptat cei 250 ml. lapte. Amestecă continuu în timp ce adaugi laptele, până vezi că semințele de chia s-au umflat.
După ce s-au umflat semințele de chia, pisează o banană cu furculița, apoi pune-o în budincă. Amestecă bine-bine. Separă budinca în în 3 părți egale în 3 boluri.
În primul bol lasă budinca simplă, în al doilea bol pune pudra de roșcove sau cacao și amestecă. În cel de-al treilea bol pune coacăzele negre, pe care le-ai transformat într-un piure cu ajutorul unui blender. Amestecă.
Pune cele 3 budinci de culori diferite, pe rând într-un pahar sau într-un bol și presară deasupra niște fulgi de cocos.
Este absolut D E L I C I O A S Ă! O poți mânca la micu dejun, ca o gustare, ca un desert nevinovat. De asemena poți să o pui într-un borcan și să-l iei cu tine la locul de muncă/facultate sau oriunde ai merge.
Să aveți poftă!
Cu drag, Nicoleta!
P.S. Nu uitați să dați și un LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!
Click aici ⇒ Foodieopedia .
1 Comment
Lasă un comentariu