Dacă vă mai amintiți unboxing-ul meu cu produsele de la Farmacia Ortomoleculară, atunci trebuie să vă amintiți și faptul că v-am promis că o să fac rețeta de budincă de mei, care este una dintre preferatele mele.
Nu e prima dată când fac această rețetă și tare mult m-am bucurat când am văzut că în pachet am primit și semințe de mei. Budinca de mei este o rețetă extrem de simplu de făcut, foarte gustoasă și sățioasă, perfectă pentru micul dejun, pentru o gustare nevinovată sau pentru un desert fără regrete. Textura acestei budinci seamănă foarte mult cu textura grișului cu lapte, cu care, eu zic că seamănă și la gust.
Ce sunt semintele de mei?
Meiul este o pseudo-cereală, pe care sunt sigură că puțini oameni o adaugă în alimentația lor. Este cunoscută mai mult ca o hrană pentru păsări, dar cred că adepții traiului sănătos sunt conștienți de beneficiile acestei cereale și o folosesc în diferite preparate:
- nu conține gluten (perfecte pentru cei care suferă de boala Celiacă)
- are foarte multe minerale (cupru, fosfor, mangan, magneziu, potasiu) și vitamine (complexul B, E)
- conție o cantitate mare de fibre, ușor de digerat
- sunt o sursă bună de carbohidrați complecsi
- au un indice glicemic mic (persoanele care suferă de diabet pot să-l consume pentru că au capacitatea de a regla nivelul zahărului în sânge)
- reprezintă și o sursă bună proteine vegetale
Meiul poate fi folosit și în salate, în loc de orez alături de o bucată de carne sau legume, în supe ( face supa mai consistentă și mai deasă), semințele se pot transforma în făină, care se poate folosi în diferite rețete: biscuiți, clătite, brioșe etc.
Sunteți curioși cum am făcut această budincă de mei?
____________________________________
INGREDIENTE (2 porții)
150 gr. semințe de mei
450 ml. apă
200 ml. lapte vegan sau de vacă
Sirop de Agave pentru îndulcit (după gust)
Fructe la alegere: banane, kiwi, mere, fructe de pădure
____________________________________
PREPARARE
Fierbe apa, iar când începe să dea în clocot, adaugă semințele de mei și lasa-le la fiert, la foc mic, pentru 10-15 minute, amestecând din când în când.
Semințele de mei absorb foarte repede apa, așa că trebuie să fii atent tot timpul pe perioada când fierb, pentru a nu se lipi de oală.
În lista de ingrediente se vede că nu am folosit deloc zahăr. Este strict alegerea mea, dacă dorești poți să adaugi 2-3 linguri de zahăr sau îndulcitori nturali (stevie, eritritol) în funcție de preferințele tale.
După ce a scăzut toată apa și au fiert semințele de mei, oprește focul.
Adaugă treptat cei 200 ml. lapte, iar cu ajutorul unui blender, mixează compoziția până ia forma unei budinci. Dacă mai este nevoie de lapte, mai adaugă în funcție de cât de moale dorești să fie budinca sau ce textură dorești să aibă.
Pentru a îndulci budinca eu am mai pus și jumătate de banană, pe care am pus-o în momentul când am mixat compoziția.
Într-un bol pune budinca de mei, iar deasupra acesteia adaugă fructe la alegere (eu am folosit banane și kiwi) și stropește budinca cu puțin sirop de agave (sau miere).
Este foarte delicioasă și extrem de sățioasă. Eu o mănânc la micul dejun.
Poftă bună, dragilor!
Cu drag, Nicoleta!
Nu uita să dai LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!
Click aici ⇒ Foodieopedia .
3 Comments
Romica
martie 21, 2017 10:46 amEXCELENTA RETETA ASTA. O includ pe „TO DO LIST”
Foodieopedia
martie 22, 2017 3:26 pmMulțumesc! Alături ce celelalte rețete pe care le-ai notat de pe blogul meu, nu-i așa? :))
Lasă un comentariu