Bulete de cartofi cu cașcaval pot fi un aperitiv / gustare super yummy pentru orice ocazie. Recomand să le mâncați calde cu un sos picant.
Veți iubi mult aceste bulete de cartofi cu cașcaval pentru că sunt crocante la exterior, iar când sunt calde, cașcavalul este moale și se întinde, fix așa cum ne place tuturor. Se pot face într-o cantitate mai mică chiar și atunci când ați făcut prea mult piure și nu îl mai mănâncă nimeni. #NoFoodWaste!
Sper să vă placă rețeta și să o faceți și voi câte de curând!
____________________________________
INGREDIENTE (pentru 24 bulete)
1 kg cartofi
100 gr. faină albă
2 ouă
250 gr. cașcaval
150 gr. pesmet
2 fire de ceapă verde tăiate mărunt
2-3 fire de pătrunjel tăiate mărunt
1 cățel de usturoi zdrobit
sare și piper după gust
*** Înjumătățește cantitățiile de la primele 5 ingrediente dacă vrei să faci mai puține bulete de cartofi
____________________________________
PREPARARE
Fierbe cartofii tăiați în cubulețe în apa cu sare.
După ce s-au fiert, strecoară-i și fă-i piure. Lasă-i să se răcească.
Pune cartofii făcuți piure într-un bol împreună cu ouăle, ceapa verde, pătrunjelul, usturoiul, sarea și piperul. Amestecă cu mâna.
Peste acestea adaugă făina și amestecă iar cu mâna până se omogenizează.
Ia câte un pic când compoziție și aplatizează compoziția în palmă (vezi în video cum fac). La acest pas trebuie să ai mâna mereu umezită, pentru a nu se prinde compoziția de palmă.
Pune câte un cubuleț de cașcaval în mijloc, apoi adună compoziția peste cașcaval și formează buletele de cartofi ca niște chifteluțe.
Pune pesmetul într-un bol, apoi tăvălește buletele prin pesmet.
Încinge uleiul, apoi prăjește buletele pe ambele părți până se rumenesc. Recomand să rulați și să dați prin pesmet toate buletele deodată și doar apoi să le prăjiți.
Pune-le pe un platou cu serveștele pentru a mai absorbi din ulei.
Se pot și congela, iar când vreți să le mâncați, pur și simplu le scoateți din congelator, le decongelați, apoi le încălziți câteva minute la cuptor.
Cine face bulete de cartofi cu cașcaval?
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Vezi mai multe rețete cu cartofi pe blog:
1. Cartofi zdrobiti cu unt si usturoi
2. Hrenzele ca la Sighet
3. Chipsuri din cartofi la cuptor
4. Cartofi dulci in stil mexican
Lasă un comentariu