Călătorie culinară. Quesadilla
Pur și simplu ador bucătăria mexicană. Este foarte ofertantă și foarte colorată, aș spune eu. Una dintre rețetele mele preferate din bucătăria mexicană este QUESADILLA. Prin această călătorie culinară încerc să vă aduc mai aproape un pic din gusturile Americii Latine, mai exact, un pic din cultura gastronomică a Mexicului, un alt loc pe care aș vrea tare mult să-l vizitez. Momentan mă bucur de delicatesele acelei zone, pe care pot să le prepar singură acasă.
Prima dată ,,am făcut cunoștință” cu quesadilla în vara lui 2014, când am fost în America cu un program pentru studenți (Work&Travel). Am lucrat într-un restaurant trei luni, iar acolo aveau în meniu și acest preparat. A fost dragoste la prima îmbucătură. Ori de câte ori aveam ocazia, după ce terminam programul de lucru, îmi luam la pachet câte o quesadilla.
Ei bine, venind în România, bineînțeles că am încercat și eu rețeta acasă. Nu este nimic complicat, ba din contră, este o rețetă foarte ușoară și se pregătește repede.
- este ideală pentru zilele în care nu știi ce să mai faci de mâncare și ai doar carne și ceva legume în frigider
- este perfectă de pus în pachețelul cu mâncare la școală, facultate sau job
- poate fi luată la pachet în drumeții / călătorii cu mașina
- sau chiar servită la o petrecere
Pentru această rețetă eu am folosit tortillas/lipii cumpărate din supermarket, dar încurajez pe oricine știe să facă, să folosească tortilla făcute în casă. E musai să aveți la acest preparat și sosuri/dips-uri. Eu am folosit pico de gallo, sos de smântână cu usturoi și Guacamole .
Hai să vă arăt cât de simplu se face această quesadilla!
__________________________________
INGREDIENTE (6 porții)
PENTRU QUESADILLA
1 piept de pui, 6 tortillas, 250 gr. cașcaval, 1 ceapă roșie, 1 ceapă galbenă, 1 roșie, 1 ardei roșu, 1 ardei galben
PENTRU PICO DE GALLO
1 roșie, ½ de ardei roșu, 1 ardei galben, ½ ardei iute, ½ ceapă roșie, puțin pătrunjel, 2 linguri de suc de lămâie
- țin să menționez faptul că aceasta este o Quesadiila cu pui și legume, însă poate fi mâncată și fără legume, doar cu pui și cașcaval.
- in funcție de câte porți faci, scazi sau mărești cantitățiile indicate de mine mai sus
__________________________________
PREPARARE
Eu am folosit pieptul de pui de la un pui întreg, cu care am făcut o supă și am păstrat pieptul pentru această rețetă.
Dacă ai un piept de pui crud, taie-l în bucăți mici și condimentează-l cu sare, piper, boia dulce și usturoi. Lasă-l la marinat 15-30 minute, după care prăjește bucățile de piept de pui într-o tigaie cu puțin ulei de măsline.
În aceeași tigaie sotează și legumele menționate mai sus în lista de ingrediente, tăiate fâșii (1 ceapă roșie, 1 ceapă galbenă, 1 ardei roșu, 1 ardei galben). Poți să alegi doar câteva dintre aceste legume sau pe toate, în funcție de preferințe.
Pune la încălzit o lipie într-o tigaie simplă sau grill. După ce s-a încălzit lipia, pune pe toată suprafața ei un pic de cașcaval ras, o parte din legumele și carnea trase la tigaie, iar peste acestea, dacă vrei, încă o dată puțin cașcaval.
După ce s-a topit puțin cașcavalul, pune încă o lipie deasupra tuturor ingredientelor.
Cu ajutorul unei spatule, întoarce cu grijă quesadilla pe partea cealaltă pentru a se topi și cașcavalul de deasupra ingredientelor.
Taie quesadilla în bucăți și savureaz-o alături de cele trei sosuri.
Important!
Poți să folosești și doar o lipie pentru quesadilla, să pui doar pe jumătate din suprafața ei cașcaval, legume și carne, iar când cașcavalul este topit, să acoperi totul cu cealaltă parte de lipie.
sos pico de gallo, sos de smântână cu usturoi și guacamole ( rețeta AICI )
SOS PICO DE GALLO
Taie mărunt în cubulețe toate ingredientele pentru sos enumerate (1 roșie, ½ de ardei roșu, 1 ardei galben, ½ ardei iute, ½ ceapă roșie, puțin pătrunjel, 2 linguri de suc de lămâie), pune-le într-un bol, condimentează cu sare și piper după gust, apoi amestecă.
Poți alege, fie această variantă, fie să pui toate ingredientele într-un blender și să le transformi într-o salsa.
Să vă fie de bine!
Nicoleata 🙂
4 Comments
Florin
februarie 9, 2017 10:41 amAm incercat-o. E geniala! O sa mai incerc si alte retete de ale tale. Multumesc!
Foodieopedia
februarie 9, 2017 5:16 pmMă bucur că ți-a plăcut, Florin! Aștept și alte păreri de la celelalte rețete 🙂
Bocsa Romica
octombrie 4, 2016 10:19 amVoi incerca aceasta reteta in urmatorul week-end.
Foodieopedia
octombrie 4, 2016 10:30 amMă bucur! Aștept poze și impresii pe pagina de facebook la postarea cu această rețetă 😉 O zi faină să ai! 🙂
Lasă un comentariu