Camembert copt cu rosii si masline

Un aperitiv deosebit cu care poți să îi surprinzi pe cei dragi este acest camembert copt cu roșii și măsline. Servește-l cât timp este cald pentru a te bucura de un gust maxim!

Camembert copt cu rosii si masline - foodieopedia

Pentru acest preparat nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, se face extrem de ușor și este perfect de mâncat alături de pâine crocantă sau crakers.

Brânzeturile moi sunt o categorie pe care eu o iubesc tare mult. Printre preferatele mele se află și brânza  camembert, iar modalitatea mea preferată de a o mânca este la cuptor, caldă, cremoasă. Pentru această rețetă am folosit Petit Camembert de la Ile de France, la gramaj mic, de 125 gr.

Camembert copt cu rosii si masline - foodieopedia

Textura moale, cremoasă a camembertului, roșiile zemoase, gustul aromat de usturoi și feliile de pâine crocante s-au potrivit excelent împreună. Acest camembert copt cu rosii și măsline poate fi servit ca un aperitiv cald la diferite ocazii sau chiar la o masă principală, atunci când vreți să mâncați ceva delicios.

Camembert copt cu rosii si masline - foodieopedia

 Sper să vă placă rețeta și să o pregătiți și voi cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE
1 cutie Petit Camembert Ile de France (125 gr.)
15 roșii cherry
15 măsline verzi fără sâmburi
15 măsline negre fără sâmburi
3 căței de usturoi
3 linguri ulei de măsline
Condimente după gust: sare, piper, busuioc uscat

Camembert copt cu rosii si masline - foodieopedia
____________________________________
PREPARARE

Într-o tavă așezăm roșiile cherry, măslinele verzi, măslinele negre, cățeii de usturoi cutățați, adăugăm condimentele peste și cele 3 linguri de ulei de măsline.

Amestecăm toate ingredientele, apoi băgăm tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30 minute, până se înmoaie roșiile. După 15 minute amestecă cu o lingură legumele ca să se gătească uniform.

Camembert copt cu rosii si masline - foodieopedia

După cele 30 minute, pune în mijlocul tăvii brânza camembert încrestată deasupra (taie ușor cu cuțitul suprafața brânzei).

Bagă din nou tava la cuptor pentru 10 minute, până brânza devine moale.

Servește camembetul copt cu roșii și măsline alături de pâine crocantă.

Camembert copt cu rosii si masline - foodieopedia

Să vă fie de bine!

Cu drag, Nicoleta!

 

P.S. vezi și o variantă dulce de brânză la cuptor: Brie la cuptor cu fructe de padure

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu