Caprese galette sau tartă rustic cu mozzarella, roșii și busuioc este o rețetă care îți va plăcea încă de la prima îmbucătură. Eu nu mă mai satur de ea și sunt sigură că voi repeta rețeta de foarte multe ori.
Este clar că m-am inspirat din clasica și mult iubita salată caprese, pe care am adaptat-o și am transformat-o într-o tartă delicioasă. Pentru rețeta aceasta am folosit mozzarella fresca de la Delaco, roșii parfumate și zemoase, busuioc proaspăt și puțin pesto. Ce poate fi mai italian de atât?
Această caprese galette poate fi mâncată simplă fără nicio garnitură sau poate fi mâncată alături de o salată din legume. Se poate lua chiar și la pachet și rezistă la frigider câteva zile. La gust duce mult cu o pizza margherita, dar vă las pe voi să descoperiți asta.
Așa am procedat eu:
____________________________________
INGREDIENTE
Pentru crustă:
250 gr. făină
130 gr. unt rece tăiat cubulețe
1 ou întreg + 1 gălbenuș pentru uns crusta
1 praf de sare
3 linguri apă rece
Pentru umplutură:
250 gr. mozzarella fresca Delaco
3 roșii mari
3 linguri de pesto
Pentru decorat: busuioc proaspăt
____________________________________
PREPARARE
Pune într-un robot de bucătărie făina, praful de sare și untul și mixează de 2-3 ori. Adaugă oul, pornește robotul, apoi adaugă rând pe rând cele 3 linguri de apă rece. Mixează până vezi că aluatul de strânge ca într-o bilă.
Adună aluatul, acoperă-l cu o folie de plastic și bagă-l la frigider pentru 30 minute.
După 30 minute scoate aluatul și întinde-l cu sucitorul dându-i o formă rotundă. Întinde-l direct pe o foaie de copt potrivită cu tava mare a cuptorului.
Unge mijlocul aluatului cu cele 3 linguri de pesto, lăsând marginile libere.
Tot în mijloc adaugă rând pe rând câte o felie de roșie alternată cu o felie de mozzarella, până acoperi tot mijlocul.
Adună marginile aluatului peste feliile de roșii și mozzarella, apoi unge marginea cu un gălbenuș bătut.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30-35 minute, până crusta devine maronie.
Lasă să se răcească complet, cel puțin 1 oră, apoi taie în felii și servește cu poftă!
Să vă fie de bine!
Cu drag, Nicoleta!
Alte rețete cu mozzarella:
Salata cu mozzarella si nectarine
Pui Caprese. Pui cu mozzarella in sos de rosii
Penne la cuptor cu mozzarella
Lasă un comentariu