Carnaciori in foietaj sau ,,pigs in a blanket” cum mai sunt numiți, sunt perfecți ca o gustare sau ca niște mini aperitive tare gustoase și potrivite cu orice ocazie.
Nici nu vreți să știți cât de repede s-au devorat! Nici nu se putea altfel, pentru că acești carnaciori in foietaj sunt delicioși și o să fie pe placul tuturor din familie, dar și ai invitaților dacă vă gândiți să-i faceți la o adunare cu prietenii.
Îți voi enumera câteva ocazii când poți să pregătești acești carnaciori in foietaj:
- la zile de naștere
- de sărbători: Crăciun, Paște
- când ai prieteni la cină
- la o seară de film cu prietenii
- când sunt meciuri și băieții se adună să se uite împreună la fotbal
Sper să vă placă ideea aceasta de gustare și să o pregătiți și voi când vă este poftă!
____________________________________
INGREDIENTE
1 aluat de foietaj (400 gr.)
400 gr. cârnăciori de bere (se găsesc des la Lidl) sau orice cârnați subțiri pe care să îi tai de dimensiunea a trei degete (ex: cârnați cabanoși)
2 linguri de muștar
o lingură de susan
1 gălbenuș de ou
____________________________________
PREPARARE
Taie aluatul de foietaj în fâșii de dimensiunea unui cârnăcior de bere (vezi în video pe Instagram cum fac asta)
Unge fiecare fâșie de foietaj cu muștar cu ajutorul unei pensula sau cu o lingură.
Pune pe rând câte un cârnăcior pe fâșie.
Rulează cârnăciorul de 2 ori pe fâșia de foietaj, cât să îl îmbraci cu fâșia de foietaj, apoi taie cu cuțitul. Repetă operațiunea cu alt cârnăcior până termini o fâșie, apoi ia-o de la capăt cu altă fâșie de foietaj și cu alți cârnăciori.
Așează cârnăciorii în foietaj pe o tavă acoperită cu foaie de copt, apoi unge foietajul deasupra cu gălbenușul de ou bătut.
Presară deasupra niște susan.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 15-20 minute, până vezi că se rumenește deasupra.
Lasă să se răcească înainte de a mânca.
Servește alături de sosuri picante sau orice alte sosuri dorești.
Cine face?
Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu
Alte rețete de aperitive cu foietaj de pe blog:
Pachetele din foietaj cu telemea
Brie in foietaj / Brie en croute
Foietaj cu ardei copt si cascaval
Saratele cu susan alb si mac
Lasă un comentariu