Cartof dulce umplut cu ton

Cartof dulce umplut cu ton, ceapă roșie și porumb – o bunătate de rețetă, pe care aș mânca-o în fiecare zi dacă aș putea. Este un preparat foarte gustos, ușor de făcut și îți promit că o să te lingi pe degete după ce termini de mâncat tot din farfurie. Mie îmi plac tare mult cartofii dulci și de mult voiam să vă arăt o rețetă cu ei, însă voiam să fie o rețetă mai interesantă, pe care voi să nu o fi mâncat înainte. 

cartof dulce umplut cu ton, porumb și ceapă roșie

Am deschis dulapul cu alimente și am văzut așa: cartofii dulci, pe care i-am cumpărat în urmă cu câteva zile, dar și vreo 3 conserve de ton Rio Mare. Instant mi s-a aprins un beculeț roșu deasupra capului și am zis, gata, voi integra ambele ingrediente într-o rețetă.

Am tăiat cartoful dulce pe jumătate, rezultând două bărcuțe și le-am pus la cuptor să se coacă și să se înmoaie un pic. Între timp m-am ocupat de ton, pe care l-am scurs din conservă, ceapa nu avea cum să lipsească, așa că repejor am tăiat și niște ceapă roșie și am mai fiert și porumb (am tot timpul porumb în congelator). Sincer, nu știam ce fac, știam doar că aceste ingrediente se potrivesc unele cu celelalte, iar rezultatul a fost de vis. O să mă încred mult pe instinct de acum încolo la orice rețetă.

cartof dulce umplut cu ton, porumb și ceapă roșie

Această rețetă de cartof dulce umplut cu ton și ceapă roșie este un preparat cât se poate de simplu și nu necesită mult timp de gătire (maxim 30 minute). Este un fel de mâncare ideal pentru masa de prânz sau chiar cină.

Iată și rețeta:
____________________________________

INGREDIENTE (pt. 2 porții)

1 cartof dulce
100 gr. ton Rio Mare .
1 ceapă roșie mică
1 lingură de porumb dulce
sucul de la jumătate de lămâie
sare și piper (după gust)

cartof dulce umplut cu ton, porumb și ceapă roșie

____________________________________

PREPARARE

Spală cartorul dulce foarte bine (vei avea nevoie de cartof cu tot cu coajă), apoi taie cartoful în jumătate. Unge-l cu puțin ulei de măsline, presară puțină sare deasupra celor două jumătăți, apoi împunge-l cu furculița de câteva ori.

Bagă cartoful la cuptorul preîncălzit la 180°pentru 35-45 minute sau până este moale. Întoarce-l de pe o parte și pe cealaltă o dată la 10 minute. Cartoful este gata cand miezul este moale. Ține cont că unii cartofi sunt mai mari sau mai groși decât alții și poate să difere timpul de coacere!

Sfatul meu este să verifici după 25-30 minute dacă este moale miezul cartofului!

cartof dulce umplut cu ton, porumb și ceapă roșie

Într-un bol pune tonul stors de ulei sau apă, porumbul fiert, ceapa roșie tocată mărunt, sucul de la jumătate de lămâie, un pic de sare și piper.

După ce s-a copt cartoful dulce, scoate cu o lingură sau cu o furculiță puțin din miezul cartofului pentru a face loc umpluturii.

Adaugă miezul în bol peste restul ingredientelor și amestecă totul bine-bine. 

Umple cartoful dulce cu compoziția rezultată și presară deasupra un pic de pătrunjel proaspăt tocat. Servește cu extra zeamă de lămâie deasupra.

cartof dulce umplut cu ton, porumb și ceapă roșie

cartof dulce umplut cu ton, porumb și ceapă roșie

Este extraodinar de bun!

Fă și tu rețeta și convinge-te singur! 

Vezi rețeta video pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu

Alte rețete cu cartofi dulci:
Tocanita cu naut si cartof dulce
Toast din cartof dulce cu guacamole
Chipsuri din cartofi dulci la cuptor
Cartofi dulci in stil mexican

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu