Cartofi dulci în stil mexican cu fasole roșie, porumb, ceapă verde, ceva picant și o ,,pătură” topită din cașcaval afumat, cum îți sună asta?
Cartofii dulci poate nu sunt pe placul tuturor, dar sper că această rețetă să vă facă cu ochiul și să o încercați și voi. Spun că sunt ,,în stil mexican” pentru că sunt trei ingrediente care pe mine mă duc cu gândul la gastronomia mexicană: fasolea, porumbul și ardeiul iute. Sunt de nelipsit din bucătăria lor și consider că se potrivesc în foarte multe preparate. În plus, mexicanii fac mâncare colorată, așa că și acești cartofi dulci se încadrează în acel tipar.
Deasupra am vrut neaparat să adaug o ,,pătură” de cașcaval, așa cum am menționat mai sus, așa că am folosit felii de cașcaval afumat DeSenviș de la Delaco. A fost ca cireașa de pe tort, dacă știți cum zic.
Îmi place să cred că această rețetă face parte din categoria mâncărurilor de suflet, acea mâncare pe care să o faci într-un moment în care să te bucuri de ceea ce ai în farfurie, alături de oamenii dragi. Faceți rețeta ori de câte ori doriți să vă bucurați sufletul cu un fel de mâncare delicios sau dacă doriți să impresionați pe cineva.
Ce trebuie să știi despre această rețetă?
- dacă nu îți plac cartofii dulci, să știi că rețeta poate fi făcută și cu cartofi albi, normali. Modalitatea de preparare rămâne aceeași
- dacă nu îți place mâncare picantă, poți să elimini din lista de ingrediente fulgii de chili si ardeiul iute sau să adaugi o cantitate mai mică
- daca nu îți place fasolea roșie sau porumbul, poti să pui în schimbi fasole albă, năut, linte, măsline, roșii uscate
- ceapa verde poate fi înlocuită cu ceapă galbenă sau roșie
După cum vezi mai sus, rețeta este versatilă și poate fi adaptată după propriile gusturi.
(am făcut o secțiune să vedeți cum arată înauntru)
Încearcă și tu acești cartofi dulci în stil mexican, promit că o să te lingi pe degete!
____________________________________
INGREDIENTE
6 felii de cașcaval afumat DeSenviș Delaco
3 cartofi dulci (de preferabil groși)
4 linguri porumb fiert (de la conservă)
4 linguri fasole roșie fiartă (de la conservă)
2 fire ceapă verde tăiate mărunt
sare și piper după gust
¼ linguriță fulgi de chili
½ ardei roșu iute, tăiat rondele (poate fi opțional dacă nu îți place foarte picant)
câteva frunze de pătrunjel
____________________________________
PREPARARE
Spală cartofii bine bine, după care șterge-i cu un șervețel. Înțeapă-i cu o furculiță din loc în loc, apoi așează-i pe o tavă acoperită cu foaie de copt. Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C și lasă cartofii dulci să se coacă timp de 30 minute.
După 30 minute, scoate-i și taie-i cu un cuțit în jumătate. Ai grijă că sunt fierbinți. Ca să nu te arzi, folosește un prosop curat sau un servețel ca să-i ții cu mâna cât timp îi tai.
Înțeapă-i la suprafață cu o furculița, așează-i cu fața în jos în tavă, apoi bagă din nou tava la cuptor încă 30 minute sau până când miezul cartofilor devine moale. După 15 minute de stat la cuptor întoarce-i de pe o parte pe cealaltă.
După ce sunt copți, scobește cu grijă miezul cartofilor cu o lingură sau furculiță și așează miezul într-un bol. În acest bol adaugă: fasolea roșie, porumbul, ceapa verde, ardeiul iute, sare și piper după gust și fulgii de chilli.
Amestecă toate ingredientele, apoi adaugă câte 1-2 linguri din această compoziție în ,,bărcuțele” de cartof dulce. Peste aceaste ,,bărcuțe” adaugă câte o felie de cașcaval afumat.
Bagă din nou tava la cuptor cu cartofii dulci și lasă-i pentru aproximativ 3-5 minute până vezi că se topește cașcavalul.
Recomand să lăși măcar 5-10 minute cartofii să se răcească înainte de a-i mânca.
Când am servit, deasupra am adăugat câteva felii de ardei iute, fulgi de chili și pătrunjel proaspăt tocat.
Să aveți poftă!
Cu drag, Nicoleta!
Alte rețete cu cartofi dulci:
Supa crema de linte rosie si cartofi dulci
Chipsuri din cartofi dulci la cuptor
2 Comments
Sergiu
martie 18, 2020 1:51 pmAm avut norocul sa ii probez de la „sursa”. Sunt deosebit de buni!
Foodieopedia
martie 19, 2020 3:57 pm,,Sursa” îți mulțumește! :*
Lasă un comentariu