Îmi plac cartofii și îi pregătesc în foarte multe modalități, iar una dintre rețetele mele preferate este aceasta: cartofi wedges cu cheddar și bacon.
Sincer, nu poți spune NU unei porții bune de cartofi cu brânză topită și bacon crocant deasupra. Am folosit british cheddar de la Delaco și numai când mă gândesc cum se întinde brânza aia topită, mi se face iar poftă. Adevărul este că poți impresiona pe oricine cu acest preparat, fie că îl servești ca un fel principal, alături de o salată, fie ca și garnitură, alături de un burger sau o carne bine gătită.
Mereu îi fac la cuptor pentru o variantă mult mai echilibrată, așadar evit prăjirea în baie de ulei. Cartofii sunt moi la interior și crocanți la exterior, iar brânza cheddar topită și baconul crocant fac echipă tare bună.
Sper să vă placă rețeta și să o pregătiți și voi cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE (2 porții)
3-4 cartori mari
100 gr. British Cheddar Delaco
100 gr. bacon tăiat cubulețe
2 linguri ulei de măsline
Condimente după gust: sare, piper, boia dulce, usturoi granulat
____________________________________
PREPARARE
Vom avea nevoie de cartofii cu tot cu coajă, așa că spală cât de bine coaja cartofiilor. Dacă totuși nu vrei să faci această rețetă cu coajă, atunci curăță cartofii.
Taie cartofii în jumătate, apoi fiecare jumătate în sferturi (în 4). Pune cartofii tăiați într-un bol cu apă rece pentru 15-20 minute, ca să-și mai elimine din amidon.
După acest timp, pune cartofii la fiert pentru 5 minute, apoi strecoară-i de apă.
Pune cartofii într-un bol împreună cu cele două linguri de ulei de măsline și condimentează-i cu sare, piper, boia dulce și usturoi granulat.
Așează cartofii pe o tavă acoperită cu foaie de copt, apoi bagă-i în cuptorul preîncălzit la 200°C, pentru 30 minute. Din 10 în 10 minute întoarce-i de pe o parte pe cealaltă.
În acest timp, pune baconul într-o tigaie și prăjește-l până devine crocant. Nu este nevoie de ulei pentru prăjire, pentru că baconul lasă destul de multă grăsime la prăjire. După ce a devenit crocant, așează-l pe o farfurie acoperită cu șervețele, pentru a absorbi excesul de ulei.
După 30 minute, timp în care cartofii s-au copt, adaugă deasupra lor 100 gr. brânză cheddar dată pe răzătoare, iar peste ea baconul crocant. Bagă din nou tava la cuptor pentru 5 minute, cât se topește brânza.
Servește cu poftă!
Cu drag, Nicoleta!
Alte rețete cu cartofi:
Cartofi zdrobiti cu unt si usturoi
Chipsuri din cartofi la cuptor
Lasă un comentariu