Cartofi wedges la cuptor

Cartofi wedges la cuptor sau cartofi prăjiți? Tu ce alegi? Cartofii wedges sunt atât de buni, încât vei renunța la clasicii cartofi prăjiți și vei fi înnebunit după aceștia. Pe cuvânt de foodie!

 

cartofi wedges la cuptor

Acești cartofi wedges la cuptor sunt o variantă mult mai sănătoasă a cartofilor prăjiți. Nu necesită foarte mult ulei sau deloc ulei în pregătirea lor și asta pentru că sunt copți. 

Au trecut mulți ani de când n-am mai mâncat cartofi prăjiți și în schimb aleg cartofii wedges. Coacerea anumitor mâncăruri la cuptor sunt o alegere mai bună, deoarece această tehnică de gătire nu implică folosirea unei cantități atât de mare ulei, ci doar 1-2 linguri sau chiar deloc. Nu uitați că sunt alternative sănătoase la orice, trebuie doar să fim conștienți de anumite greșeli și să le îmbunătățim pe parcurs.

Revenind la rețeta nostră, trebuie să vă spun că acești cartofi wedges sunt foarte gustoși și pot fi mâncați alături de o salată, de o bucată de carne sau chiar simpli. Mie îmi place să-i mănânc simpli, cu sos de iaurt grecesc și usturoi, dar și cu un sos de roșii picant.

cartofi wedges la cuptor

Cartofii wedges arată extraordinar de gustoși, sunt moi la interior și puțin crocanți la exterior. Ți-am făcut poftă deja, nu-i așa?

Uite și rețeta!
__________________________________
INGREDIENTE (2 porții)
4 cartofi mari
2 linguri de ulei de măsline (se poate face și fără ulei, însă ajută la formarea celei texturi crocante)
Condimente: usturoi praf, boia dulce/picantă, sare, piper, rozmarin uscat/proaspăt
Opțional: parmezan ras.

cartofi wedges la cuptor

__________________________________
PREPARARE
Spală bine cartofii astfel încât coaja să fie curată. Vei avea nevoie de cartofi cu tot cu coajă pentru această rețetă.
Taie cartofii în jumătate (pe lungul), apoi fiecare jumătate în alte două jumătăți sau dacă sunt destul de groși, poți să tai jumătățile în 3 bucăți.

cartofi wedges la cuptor
Pune cartofii într-un bol, peste care adaugă 1-2 linguri ulei de măsline și restul condimentelor, toate după gust (sare, piper, boia dulce, usturoi praf și rozmarin uscat). Amestecă bine-bine cartofii cu mâna.
Pune foaie de copt unsă cu puțin ulei într-o tavă, iar apoi aranjează bucățile de cartofi lăsând un spațiu mic între ele.

Bagă-i la cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 35-40 minute, întorcându-i de pe o parte pe alta la jumătatea timpului. Timpul de gătire poate să difere în funcție de puterea cuptorului fiecăruia, dar și soiul de cartof folosit. Verifică după 30 minute dacă sunt copți, în caz contrar, mai lasă-i un pic.

Când s-au rumenit frumos și au prins o crustă deasupra, poți să-i scoți de la cuptor, să-i lași vreo 5 minute să se mai răcească, apoi să-i servești simpli cu sos de roșii și busuioc sau cu sos de iaurt grecesc cu usturoi (așa cum i-am mâncat eu). De asemenea poți să-i servești alături de o salată.

cartofi wedges la cuptor

cartofi wedges la cuptor

Spor la gătit și să vă fie de cel mai bine!

Nicoleta 🙂

P.S. Nu uitați să dați LIKE paginii de facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete!
LIKE aici -> Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu