Ce am vizitat 3 zile in Viena

Haide să îți arăt ce am vizitat 3 zile in Viena, poate te inspiră dacă vrei să descoperi și tu acest oraș, pe care îl aveam de mult timp pe lista mea de dorințe

Nici nu știu care este cea mai frumoasă perioadă de vizitat Viena: iarna sau în sezonul cald? Pot să îți spun, însă, că pe mine m-a cucerit din prima și cu drag m-aș mai întoarce să descopăr acest oraș și mai mult.

Pentru puțin context, vreau să vă spun că și anul trecut (2021) am avut o tentativă de a merge în Viena, tot în perioada cu 1 decembrie, însă au băgat lockdown și am anulat totul. Anul acesta ne-am luat revansa, așa că am plecat la Viena din data de 29 noiembrie, până în 2 decembrie într-un city break.

Cum am ajuns până acolo + cazarea

Am pornit cu mașina din Cluj-Napoca la 7 dimineața, cu o scurtă oprire de cafea și ceva snack în Oradea, la Dorbob. Dacă ajungeți prin Oradea, neaparat să vă opriți la Dodbob pentru că au produse de patiserie foarte bune. Din România am ieșit prin vama Borș destul de lejer. În total am făcut aproximativ 8 ore tot drumul.

La hotel am ajuns în jur de ora 17:00.

Hotelul la care am fost cazați se numește Ibis Wien Messe și am rezervat prin Booking.com. Pentru 3 nopți am plătit 281 euro + 60 euro parcarea pe 3 zile. Camera a fost decentă, curată și având în vedere că plecam dimineața la 9:00 din cameră și ne întorceam seara, la 20:00-21:00, nu aveam nevoie de nu știu ce lux.

 Se afla la aproximativ 5 minute de mers pe jos până la prima gură de metrou, de unde luam linia U1 și ne lăsa în centru, fix în fața la Domul din Stephansplatz.

Ne-am făcut un abonament de 72 de ore pe toate mijloacele de transport în comun. Prețul/persoană = 17 euro. Abonamentul l-am făcut direct de la o gură de metrou unde găsești niște tonomate, de unde poți să iei și bilete, dar să îți faci și abonament.

Ce mai trebuie să știi este că peste tot am plătit cu Revolut, mai puțin la târgurile de Crăciun, unde doar cash poți să plătești.

Ce am vizitat 3 zile în Viena?

1.Târgurile de Crăciun

Am făcut un tur al târgurilor de Crăciun din Stephansplatz, din fața Primăriei, care mi s-a părut și cel mai drăgut (Rathaus), din Piața Maria Tereza, din fața Curții de la Viena (Hofburg), de la Palatul Belvedere și de la Palatul Schönbrunn.

Targurile de Craciun din Viena

Targurile de Craciun din Viena

Targurile de Craciun din Viena

Noi am nimerit fix în perioada în care au fost amenajate toate târgurile de Crăciun. Acestea sunt principala atracție, în special seara când  totul e luminat, iar aici vă sfătuiesc să faceți un tur prin toate, să vă faceți poftele cu toate bunătățurile de la standuri și, evident, cu vin fiert. La târgurile de Crăciun doar cash am putut să plătim.

2.Hofburg sau Curtea de la Viena

Hofburg a fost reședința imperială de iarnă a habsburgilor, care are 2600 camere. Interiorul în curte e gratis, însă contra cost poți să vizitezi muzeele care sunt în interiorul clădirii, printre care, cel mai renumit fiind, Muzeul Sisi.

Hofburg Viena - foodieopedia.ro

Muzeul Sisi - Viena - foodieopedia.ro

Hofburg Viena - trasura cu cai - foodieopedia.ro

În această zonă am găsit și foarte multe trăsuri cu cai. Contra cost puteai să faci o plimbare prin oraș.

3.Domul Sfântului Ștefan

Este o catedrală impresionantă aflată înStephansplatz, cu detalii care te fac să o admiri timp îndelungat. Noi am admirat-o doar de afară, însă contra cost se poate vizita și în interior. Se poate urca și în turn, de unde cu siguranță ai o priveliște asupra orașului care îți taie respirația.

Domul Sfantului Stefan - Stephansplatz - Viena

4.Naschmarkt

Este o piața mare cu multe standuri cu mâncare, haine, dar și restaurante. Aici e fain să mergi pentru experiență. Începi dintr-un capăt și termini în celelalt gustând din ,,monstrele” pe care ți le oferă vânzătorii: măsline, brânzeturi, fructe uscate, mezeluri etc. Chiar vă recomand să treceți pe acolo și să vă rezervați măcar o oră pentru a o vizita, pentru că este o întreagă experiență. Să fiți însă atenți, pentru că vânzătorii sunt foarte insistenți și vor să cumpărați de la ei odată ce ați gustat din ceea ce v-au oferit.

Naschmarkt - foodieopedia.ro

Naschmarkt - foodieopedia.ro

5.Clădirea hotelul Sacher

Plimbându-ne prin oraș am dat și de Hotelul Sacher. Una dintre atracțiile acestui hotel este chiar  restaurantul acestuia, care este renumit pentru tortul Sacher. Când am trecut pe acolo era o coadă destul de mare de oameni care așteptau să intre în restaurant.

Hotel Sacher - Viena - foodieopedia.ro

6.Clădirea Operei de Stat / Wiener Staatsoper

Tot în zona Hotelului Sacher am găsit și Opera de Stat din Viena. Clădirea este gigantică și absolut uimitoare. De fapt, primul lucru care o să vă uimească la acest oraș sunt clădirile superbe. La orice pas ziceam ,,WOW!” și îl puneam pe Sergiu să afle ce e clădirea respectivă. Arhitectura clădirilor din Viena este uimitoare.

Opera de Stat - Viena - foodieopedia.ro

Cladiri Viena - foodieopedia.ro                      Christmas Bow  (lângă Opera de Stat)                              Cafe Central

7.Albertina Museum

Albertina Museum se află foarte aproape de Hofburg și deține o colecție impresionantă de desene și lucrări de grafică, atât de la artiștii din trecut, cât și de la cei moderni. La Albertina Museum nu am intrat, ci doar ne-am urcat pe terasa clădirii acesteia și ne-am făcut niște poze.

Albertina Museum Viena - foodieopedia.ro

8.Hundertwasserhaus

Este o clădire de apartamente colorată, care atrage turiști tocmai prin arhitectura neobișnuită. Când am ajuns era plin de turiști care erau însoțiți de un ghid.

Hundertwasserhaus - Viena - foodieopedia.ro

8.Pe urmele lui Eminescu

Am vrut să mergem și pe urmele lui Eminescu, motiv pentru care ne-am dus să vedem unde a fost clădirea de apartamente unde a locuit (str. Porzellangasse 9), dar și teiul care este plantat în cinstea lui pentru a marca perioada de studio a acestuia în Viena. Teiul este plantat în Stadtpark, iar lângă tei este așezată o placă unde este explicat acest lucru.

Stadtpark Viena - Eminescu - foodieopedia.ro

9.Palatul Belvedere

Din Stadtpark ne-am plimbat până la Palatul Belvedere, pe care l-am vizitat rapid, plimbându-ne prin grădinile acestuia.

Gradina palatului Belvedere - foodieopedia.ro

Intrarea în curtea și grădina palatului este gratis, însă interiorul palatului se poate vizita contra cost, unde puteți să admirați diverse colecții de artă.

10.Parcul de distracții Prater

S-a aflat la 10 minute de mers pe jos de cazarea noastră. Într-o seară, când ne-am întors din centru, am intrat până în parc și l-am vizitat. Intrarea a fost gratis. Parcul este funcțional chiar și iarna, așa că dacă ajungeți și iarna și aveți chef de puțină adrenalină, go for it!

Prater - Viena - foodieopedia.ro

11.Schönbrunn

Ultimul obiectiv turistic pe care l-am bifat în cele 3 zile in Viena a fost Schönbrunn. Din păcate nu am putut să îl vizităm în interior pentru că nu ne-am luat bilete din timp (tare tristă am fost). Am petrecut timp prin curte și am urcat la Gloriette, o clădire barocă construită în 1775, care oferă o vedere superbă asupra Vienei.

Informații despre orar, preț și alte detalii le găsești aici.

Schonbrunn Viena - Foodieopedia.ro

Gloriette Schronbrunn - Viena - foodieopedia.ro

Sper că te-am inspirat cu vacanta noastră de 3 zile in Viena să pui pe listă și tu ceea ce am vizitat noi.

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu