Cheesecake bites cu zmeură sau mai bine spus, bomboane de cheesecake sunt gustări super simpatice, care o să-ți placă mult. La prima vedere seamănă cu gomboți, probabil voi induce pe multă lume în eroare dacă nu le zici ce sunt aceste bomboane.
Ia să vedem, cine e fan cheesecake aici să ridice mâna sus! Este unul dintre deserturile mele preferate și îl fac sub toate formele. Am tot văzut ideea aceasta pe internet de a face bomboane cheesecake și am pus în practică ideea. Sunt absolul delicioase și partea frumoasă e că se fac mult mai ușor decât un cheesecake normal.
Pentru cremă am folosit brânză pufoasă de la Delaco, frișcă lichidă, biscuiți digestivi, le-am îndulcit cu zahăr pudră, iar la fiecare bomboană am pus în mijloc câte o zmeură. E ca o surpriză. La gust seamănă foarte mult cu un cheesecake. Practic am folosit aceleași ingrediente ca la orice rețetă de cheesecake, dar i-am dat o altă formă.
Rezistă câteva zile la frigider sau pot fi puse într-o caserolă și băgate la congelator. Acestea pot fi mâncat și ca pe niște mici bomboane de înghețată.
Sper să vă placă rețeta mea de cheesecake bites și să o faceți și voi cât de repete!
____________________________________
INGREDIENTE (30 bomboane)
250 gr. brânză pufoasă Delaco
100 ml. frișcă lichidă
300 gr. biscuiți digestivi
80 gr. zahăr pudră
1 lingură esență de vanilie
100 gr. zmeură
____________________________________
PREPARARE
Mărunțește biscuiții într-un robot de bucătărie.
Dacă nu ai robot de bucătărie poți să îi pui într-o pungă alimentară și să îi tocești cu un pahar sau cu un sucitor.
Pune frișca lichidă într-un bol și mixeaz-o până se întărește.
Adaugă într-un bol brânza pufoasă, esența de vanilie și zahărul pudră. Amestecă-le cu mixerul sau cu lingura.
Adaugă frișca lichidă în bol peste celelalte ingrediente și încorporeaz-o cu ajutorul unei spatule din silicon.
Pune în bol peste cremă 250 gr. din biscuiții mărunțiți și amesctecă totul cu mixerul ( e mai ușor cu mixerul decât cu o lingură).
Bagă bolul în frigider pentru 2-3 ore, ca să se întărească crema.
După ce s-a întărit crema, scoate bolul din frigider și formează mici biluțe din compoziția făcută.
În mijlocul fiecărei biluțe introdu câte o zmeură.
După ce ai făcut toate biluțele, tăvălește-le prin restul de biscuiți mărunțiți.
Cheesecake bites cu zmeură pot fi mâncate imediate sau poți să le lași la frigider și să le mănânci când ți-e poftă.
De asemenea, acestea pot fi puse într-o caserolă și congelate, iar când dorești să le mănânci, pur și simplu scoți caserola, lași să se dezgheze puțin și să te bucuri de ele. Acestea congelate vor semăna ca mici bombe de înghețată.
Cui i-am făcut poftă?
Cu drag, Nicoleta!
Lasă un comentariu