Când desertul tău preferat este cheesecake-ul și biscuiții Oreo îți aduc aminte de copilărie, nu-ți rămâne altceva de făcut decât să le combini și să faci unul dintre cele mai bune deserturi: cheesecake cu biscuiți Oreo.
Nu știu cum mâncați voi acești biscuiți, dar regula la mine este să savurez prima dată crema delicioasă din mijloc, apoi biscuiții crocanți. Sunt sigură că mulți faceți așa, nu? Crema asta de care vă spun am pus-o și în crema cheesecake-ului, adică am avut răbdare să desfac toți biscuiții și să înlătur crema din mijloc. A dat un gust deosebit acestui cheesecake, însă surpriza este că am adaugăt și biscuiți întregi în cremă. O infuzie completă de Oreo. E ceva de vis.
Puteți să îl pregătiți cu orice ocazie specială sau ori de câte ori aveți poftă de ceva dulce. Cei dragi vor fi mai mult decât bucuroși să mănânce un cheesecake cu biscuiți Oreo.
Sper să vă placă rețeta de cheesecake cu biscuiți oreo și să o pregătiți și voi cât de curând!
____________________________________
INGREDIENTE
Pentru blat:
300 gr. biscuiți Oreo
80 gr. unt topit
Pentru cremă:
500 gr. cremă de brânză (cream cheese)
150 gr. iaurt grecesc 2%
4 ouă
100 gr. eritritol sau alt îndulcitor (zahăr, stevie)
1 lingură esență de vanilie
6 biscuiți Oreo (66 gr.)
- Ingredientele pentru cremă trebuie să fie la temperatura camerei
- Frișca lichidă trebuie pusă la rece cu o zi înainte de a face cheesecake-ul, pentru că trebuie să fie rece înainte de a o bate. Dacă totuși ai uitat să o lași la rece, pune-o 10-15 minute la congelator.
Pentru decor:
300 ml. frișcă lichidă 35%
50 gr. zahăr pudră
8 biscuiți Oreo (88 gr.)
- În total vei avea nevoie de aproximativ 460-500 gr. biscuiți Oreo ( eu am luat 8 pachețele mici)
____________________________________
PREPARARE
Cum facem blatul pentru cheesecake cu biscuiți oreo
Pentru început desfă cu grijă biscuiții Oreo, dă la o parte crema albă din mijloc cu ajutorul unui cuțit și pune-o într-un bol. O vom folosi pentru crema cheesecake-ului.
Pune biscuiții (doar partea neagră) într-un robot de bucătărie și mixează până devin sfărâmicioși. Dacă nu ai robot de bucătărie, alternativa ar fi să pui biscuiții într-o pungă de plastic și să îi mărunțești cu un pahar sau cu un sucitor.
Adaugă biscuiții sfărâmițați într-un bol, pune peste ei untul topit și amestecă.
Pune biscuiții cu untul într-o tavă de tort acoperită cu foaie de copt la bază și unsă cu puțin unt sau ulei, atât la bază, cât și pe marginile tăvii. Aplatizează biscuiții cu o lingură, cu un capac de sticlă sau cu fundul unui pahar plat.
Îmbracă tava cu folie de alumiuniu (ți-am explicat mai jos motivul), apoi bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 10-12 minute.
Tava folosită de mine are diametrul de 26 cm și este cu pereții detașabili.
Cum facem crema
Toate ingredientele pentru cremă enumerate mai sus în listă se pun într-un bol, împreună cu crema din mijlocul biscuiților Oreo, de care îți ziceam la pasul cu baza pentru cheesecake, apoi se mixează cu mixerul până se omogenizează toate ingredientele.
După ce ai amestecat ingredientele pentru cremă, adaugă în bol cei 6 biscuiți Oreo mărunțiți în bucăți mai mici și amestecă-i cu o lingură sau spatulă din silicon.
Scoate tava din cuptor, lasă blatul din biscuiți să se răcească măcar 10 minute, apoi adaugă crema de brânză deasupra blatului. Nivelează frumos crema deasupra, apoi bagă din nou tava la cuptorul preîncălzit la 160°C, pentru 40-45 minute.
! Foarte important de știut !
Am cuptor electric, am pus coacerea sus-jos, cu ventilație. Timpul de coacere poate să difere în funcție de cuptorul fiecăruia.
După ce ai pus crema peste biscuiți, tava de tort trebuie pusă într-o altă tavă, mai lată (am folosit tava cuptorului), în care să adaugi 2 pahare de apă, adică vom coace cheesecake-ul la baie de aburi (Bain Marie). După cum bine ai văzut, de data aceasta vom avea nevoie de o temperatură mai mică (160°C), pentru a se coace mai lent și pentru a nu se crăpa crema deasupra.
Folia de aluminiu se păstrează în continuare pentru a nu intra apa în interiorul tăvii. Am pus folia de aluminiu de la început, pentru că altfel mi-ar fi fost greu să o pun ulterior, tava fiind deja fierbinte după rumenirea blatului de biscuiți.
După ce s-a copt cheesecake-ul, deschide ușa cuptorului, însă lasă în continuare tava în cuptor pentru 10-15 minute. Acest lucru ajută ca cheesecake-ul să se răcească treptat și să nu crape crema deasupra.
După acest pas, lasă cheesecake-ul să se răcească complet timp de 3-4 ore sau peste noapte la frigider, doar după ce nu mai este cald.
După ce s-a răcit cheesecake-ul, desprinde-l cu un cuțit de jur împrejurul tăvii, apoi deschide cu grijă marginile detașabile ale tăvii.
Cum decoram
Bate frișca lichidă cu zahărul pudră până frișca se întărește.
Adaugă frișca deasupra cheesecake-ului și nivelează frumos deasupra. Nu uita să păstrezi 2-3 linguri pentru a face mici forme cu poșul pe margine. Între fiecare formă făcută cu poșul, adaugă jumătate de biscuite Oreo.
Presară deasupra și niște biscuiți mărunțiti.
Lasă cheesecake-ul la rece pentru 1-2 ore, apoi taie în felii potrivite și servește cu poftă!
Cu drag, Nicoleta!
Alte rețete de cheesecake:
Cheesecake cu lamaie si busuioc
Cheesecake copt cu fructe de padure
Cheesecake cu ananas si cocos
Mini-Cheesecake la cuptor
Cheesecake cu capsuni fara coacere
Cheesecake la pahar cu ricotta și granola
Lasă un comentariu