Cheesecake crăciunistic

Anul acesta vă propun o rețetă tare delicioasă de cheesecake crăciunistic cu care puteți să cuceriți pe oricine la masa festivă.

Cheesecake cu branza de vaci - foodieopedia.ro

Este practic rețeta mea de bază de cheesecake pe care o fac mereu,  însă de data aceasta l-am ,,îmbrăcat” în haine crăciunistice, adică l-am decorat frumos pentru această sărbătoare. Pentru decor am folost frișcă, rodie, mentă și biscuiți în formă de steluțe. Biscuiții în formă de steluțe sunt din gama Deluxe de la Lidl.

Rețeta video o găsești pe contul meu de Instagram: @nicoleta.catargiu

Probabil cea mai des întânită întrebare pe care o primesc când fac mereu cheesecake este aceasta: ,,Ce cremă de brânză folosești?”. Voi enumera câteva dintre cremele de brânză pe care le folosesc pentru astfel de rețete: Goldessa classic de la Lidl (cutie albastră), brânză de vaci de la Lidl (găletușa de 1 kg), crema de brânză Philadephia, crema de brânză de la Hochland (crème classic), brânză pufoasă cu smântână de la Delaco.

Cheesecake craciunistic - foodieopedia.ro

Sper să vă placă acest cheesecake crăciunistic și să îl faceți și voi când aveți poftă!
____________________________________⁣⁣
INGREDIENTE
Baza:
300 gr. biscuiți digestivi
100 gr. unt topit

Crema:
600 gr. cremă de brânză
150 gr. iaurt grecesc
100 gr. zahăr
4 ouă
1 lingură de esența de vanilie

Pt decor:
300 ml. frișcă lichidă
50 gr. zahăr pudră
biscuiți în formă de steluțe
rodie
mentă

____________________________________⁣⁣
PREPARARE

Baza

Mărunțește biscuiții într-un robot de bucătărie și amestecă-i cu untul topit. Înainte să îi amesteci cu untul topit păstrează deoparte 3-4 linguri de biscuiți pt decor la final.

Pregătește o tavă de tort cu pereții detașabili (diametru 24 cm) și pune hârtie de copt la baza ei și pe margine.

Pune biscuiții amestecați cu untul în tavă și aplatizează-i cu un pahar.

 Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 10 minute.

Crema

Pune într-un bol și amestecă cu mixerul ingredientele menționate mai sus pentru cremă.

Pune crema peste baza de biscuiți (după ce s-a răcit)

Bagă tava din nou la cuptorul preîncălzit, de data aceasta la 160°C și coace cheesecake-ul pentru 50-55 minute.

Tava pt tort trebuie să o pui în tava mare de la cuptor și să torni în tava mare 150 ml. apă. Acest lucru ajuta ca cheesecake-ul să nu se crape la suprafață în timpul coacerii

Decor

Mixează frișca lichidă cu zahărul pudră până se întărește

Decorează cheesecake-ul (după ce s-a răcit complet) la suprafață cu frișcă

Pune biscuiții mărunțiți pe care i-ai păstrat la început pe marginea cheesecake-ului peste frișcă

Așează din loc în loc biscuiți în formă de steluțe, rodie și frunze de mentă

Cum vi se pare acest cheesecake crăciunistic?

Cheesecake craciunistic - foodieopedia.ro

Cheesecake craciunistic - foodieopedia.ro

Alte rețete de cheesecake de pe blog:

1. Biscoff Cheesecake (fara coacere)
2. Cheesecake la pahar cu branza pufoasa
3. Mini-Cheesecake la cuptor
4. Cheesecake copt cu biscuiti Oreo
5. Cheesecake cu lamaie si busuioc
6. Cheesecake copt cu fructe de padure

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu