Cheesecake cu capsuni fara coacere

S-a produs minunea! Am făcut un primul meu cheesecake cu căpșuni fără coacere. Deserturile nu sunt punctul meu forte, așa că acesta este primul meu tort făcut vreodată. Gata, am recunoscut!

Încă de la începutul anului mi-am propus un lucru: neaparat să fac un tort pentru ziua mea. Am avut multe idei, dar până la urmă m-am hotărât asupra unui delicios cheesecake cu căpșuni fără coacere.

cheesecake cu capsuni fara coacere

Tort pentru ziua mea de naștere

În acest weekend mi-am sărbătorit ziua de naștere. O dată-n viață împlinești 24 de ani și tot atunci te gândești să faci primul cheesecake din viața ta! Bravo, Nicoleta! Și nu oricum. Te pui și-l faci de vineri să aibă timp să se întărească crema și jeleul peste noapte! VINERI, 13 ianuarie, 13, zi cu ghinion! Nu cred în superstiții, dar un lucru era clar: dacă nu-mi ieșea rețeta, dădeam vina pe numărul acesta, care se zice că aduce ghinion.

Dar n-a fost să fie, măi, nu a fost zi cu ghinion pentru mine. Și mă bucur enorm pentru că așa am avut ce desert să pun pe masă invitațiilor mei de ziua mea. Ei mi-au spus că le-a plăcut foarte mult acest cheesecake cu căpșuni fără coacere 

Am respectat ingredientele și modul de preparare unei rețete clasice, dar data viitoare am să fac un cheesecake puțin mai dietetic, fără așa de mult zahrăr, pentru că acum nu am vrut să-mi chinui prietenii cu ideile mele.

cheesecake cu capsuni fara coacere

Iată cum am făcut acest super-delicios cheesecake cu căpșuni!
____________________________________
INGREDIENTE

Pentru blat: 400 gr. biscuiți digestivi Gullon, 150 gr. unt topit

Crema de brânză: 120 gr. zahăr pudră, 20 gr. gelatină, 100 ml. apă, 100 ml. lapte, 2 linguri esență de vanilie, 500 ml. frișcă lichidă, 600 gr. cremă de brânză.

Jeleu: 500 gr. căpșuni congelați, 1 lingură de zahar, 10 gr. gelatină, 100 ml. apă

cheesecake cu capsuni fara coacere

____________________________________
PREPARARE
Tava mea rotundă cu pereți detașabili are un diametru de 26 cm. Eu am scos fundul tăvii și am așezat inelele detașabile pe un suport de tort mai mare, ca să nu mai fiu nevoită la final să mut tortul de pe un suport, pe altul. Acest lucru este opțional, dacă vrei poți să lași fundul tăvii. 

Blatul

Pune cei 400 gr. biscuiți digestivi într-un robot de bucătărie (pe rând, nu toți deodată), mărunțește-i până iau forma unui nisip fin, apoi pune-i într-un bol peste care adaugă untul topit și amestecă totul cu o lingură sau cu mâna. Pune biscuiții în forma de copt și apasă-i bine cu mâinile sau cu o cană pe toată suprafața, astfel încât blatul să fie uniform și bine legat. Pune-l la frigider până te ocupi de cremă.

cheesecake cu capsuni fara coacere

Crema de branza

Hidratează 20 gr. gelatină în 100 ml. apă pentru câteva minute până vezi că se umflă, apoi adaug-o în lapte ușor fierbine și amestecă cu o lingură pentru a se dizolva gelatina.

cheesecake cu capsuni fara coacere

Într-un bol mare pune 600 gr. cremă de brânză, 120 gr. zahăr pudră, 2 linguri de esență de vanilie și mixează toată compoziția până obții o cremă omogenă. Pune pe rând, puțin câte puțin, din frișca lichidă în bol și bate crema pentru 3-5 minute.

La final adaugă puțin câte puțin laptele cu gelatina dizolvată, mixând crema pentru încă 1 minut.

cheesecake cu capsuni fara coacere

Pune crema de brânză peste blatul de biscuiți, nivelează cât bine poți tu crema și las-o la întărit la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte. Din cauza sau, în cazul de față, datorita frigului de afară (-4 grade), am lăsat crema pe balcon și s-a întărit în 3 ore.

Jeleul

Pune celelalte 10 gr. de gelatină în 100 ml apă, amestecă și las-o la hidratat pentru 10 minute. Într-o oală pune cei 500 gr. căpșuni (care s-au dezghețat între timp), 1 lingură de zahăr și lasă la foc pentru 3 minute amestecând continuu.

Cu ajutorul unui blender vertical, mixează căpșunii până vei obține un piure/sos, după care lasă-l la răcit pentru 5 minute. După cele 5 minute adaugă gelatina hidratată în sosul de căpșuni și amestecă bine-bine ca să se dizolve gelatina.

cheesecake cu capsuni fara coacere

Lasă sosul de căpșuni să se răcească până ajunge la temperatura camerei. Adaugă-l peste crema de brânză și pune din nou cheesecake-ul la frigider 2-3 ore sau până când jeleul s-a întărit.

Înainte să servești cheesecake-ul lasă-l pentru 10 minte la temperatura camerei, apoi desfă cu grijă inelul din jurul tortului.

cheesecake cu capsuni fara coacere

Este orea bun ca să nu îl încercați și voi!

Cu drag, Nicoleta!

Alte rețete de cheesecake:
Cheesecake copt cu biscuiti Oreo
Cheesecake copt cu fructe de padure

*** De ajutor mi-a fost rețeta minunatei Jamila (Jamila Cuisine), de pe canalul ei de Youtube 😉

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

Lasă un comentariu