Cheesecake in forma de briose. Dietetic, fara zahar

V-am promis acum ceva timp că o să urmeze pe blog și o versiune mai sănătoasă de cheesecake, așa că VOILA! Cheesecake în formă de brioșe fără zahăr, fără frișcă, fără jeleu. Stați liniștiți, că tot cheesecake e!

Cheesecake in formă de briose. Dietetic, fara zahar

Dacă am promis, mă țin de promisiune. Nu a trecut nici măcar o lună de când v-am arătat rețeta mea de cheesecake cu capșuni fără coacere, pe care am făcut-o cu ocazia zilei mele de naștere. 

De data aceasta am venit cu ideea de a face o versiune mai slab calorică a unui cheesecake și am făcut acest cheesecake în formă de brioșe cu un sos de coacăze negre.

Acest cheesecake este banal de simplu de făcut și motivul pentru care am ales să-l pun în forme de brioșe, este tocmai pentru a avea acea ,,limită” de a-l mânca (1-2 bucăți sunt suficiente), plus că dacă nu le mănânci pe toate, poți să le pui în congelator și să le scoți ori de câte ori simți nevoia de ceva dulce. O idee practică, zic eu.

Sunteți curioși cum puteți să faceți un cheesecake sănătos în forme de brioșe?
____________________________________
INGREDIENTE (pt 12 mini cheesecake muffins)
Pentru blat: 170 gr. biscuți integrali Gullon fără zahăr, 80-100 ml. ulei cocos
Pentru cremă: 200 gr. cremă de brânză , 2 banane mari, 1 lingură de esență de vanilie, 3 linguri de zeamă de lămâie, 1 plic de gelatină, 70 ml. lapte călduț
Decorare: coacăze negre, sos de coacăze negre fără zahăr

*Pentru o variantă mai light puteți să folosiți cremă de brânză 0,2% grăsime de la Excuisa

Cheesecake in formă de briose. Dietetic, fara zahar
____________________________________
PREPARARE

Blatul

Pune biscuiții pe rând într-un robot de bucătărie, mărunțește-i până devin fini ca nisipul, apoi transferă-i într-un bol. Adaugă uleiul de cocos puțin câte puțin în bol și amestecă până totul ia forma unui nisip umed.

Pune câte 2 linguri din biscuiții mărunțiti în formele de brioșe, în care ai pus hârtie specială de brioșe, aplatizează biscuiții cu lingura, cu degetele sau cu un capac mic de sticlă și pune tava la frigider până faci crema.

Cheesecake in formă de briose

Crema

Într-un bol mic pune la hidratat 10 gr. gelatină în 100 ml. apă. După ce s-a hidratat gelatina (s-a umflat), adaugă peste ea 70 ml. lapte călduț (nu fierbinte) și amestecă până  se dizolvă.

Într-un bol mai mare pune crema de brânză, bananele, esența de vanilie, cele 3 linguri de zeamă de lămâie și cu ajutorul unui mixer, amestecă bine-bine toată crema pentru 1-2 minute. Încet, adaugă și laptele cu gelatina dizolvată în bol peste cremă, mixând pentru încă 1 minut toată compoziția.

Cheesecake in formă de briose

Scoate tava de brioșe de la frigider și toarnă crema peste blatul de biscuiți aproape până sus. Bagă cheesecake muffins-urile la congelator pentru 1 oră pentru a se întări crema sau la frigider peste noapte.

După ce s-a întărit crema, scoate mimi cheesecake-urile de la rece și lasă-le la temperatura camerei măcar 10 minute.

Poți să lași la congelator aceste cheesecake-uri  în forme de brioșe câteva zile și când ai poftă de ceva bun poți să le scoți, să le lași puțin la temperatura camerei până crema de vine un pic mai moale, apoi să te bucuri de ele.

Cheesecake in formă de briose. Dietetic, fara zahar

Sosul de coacăze negre

Eu am folosit 150 gr. coacăze negre. Le-am pus într-o cratiță cu 4 linguri de apă și am lăsat pe foc 2-3 minute. Am amestecat ocazional, până s-a îngroșat și a luat forma unui sos.

cheesecake in forma de briose

Cine a zis că dulciurile nu pot fi și sănătoase, se înșeală. Cu minim de efort, ai un cheesecake fără zahăr, cu puține calorii, pe care poți să-l savurezi fără remușcare.

cheesecake in forma de briose

Să vă fie de bine!

Cu drag,
Nicoleta!

Nu uitați să dați LIKE paginii de Facebook a blogului pentru a fi la curent cu ultimele rețete postate!
Click aici ⇒ Foodieopedia .

DISTRIBUIE DACĂ ȚI-A PLĂCUT!

Ar putea să vă mai placă

2 Comments

  • Fărcaș Andrada
    februarie 15, 2017 4:37 pm

    Felicitări încă o data pentru munca pe care o depui. Aș vrea sa te întreb ce fel de cremă de brânză ai folosit?

    • Foodieopedia
      februarie 15, 2017 7:45 pm

      Mulțumesc! Este crema de brânză de la Delaco. Aceeași cremă de brânză pe care am folosit-o și la cheesecake-ul cu căpșuni. Poți să vezi acolo și cum arată cutia.

Lasă un comentariu